Med Niras som underrådgiver er Atkins valgt som totalrådgiver på et af de største jernbaneprojekter i Danmark.

Mellem Odense Vest og Kauslunde øst for Middelfart anlægges de kommende år en ny dobbeltsporet og elektrificeret jernbane på 35 kilometer. Den nye jernbane får en mere direkte linjeføring end den eksisterende jernbane, hvilket gør det muligt for persontog at køre med 250 kilometer i timen og komme hurtigere over Vestfyn. Den nye jernbane er en del af målsætningen om at opnå den såkaldte timemodel, der skal nedbringe rejsetiden mellem Odense og Aarhus til en time.

I Niras er vi meget glade for at deltage som rådgivere på et af Danmarks største jernbaneprojekter. Det vidner om, at Niras er midt i en rivende udvikling inden for infrastruktur. De seneste år har vi positioneret os stærkere og stærkere som rådgiver på nogle af Danmarks største jernbaneprojekter, samt andre markante infrastrukturprojekter, siger Carsten Heine Lund, der er direktør for Infrastruktur i Niras.

JYLLAND: Broen fra Kalundborg til Aarhus. Konferencen afholdes den 9. juni 2022.

Niras og Atkins skal sammen udføre projekteringen af både jernbane og de skærende veje. Projektet omfatter også projektering af 3,4 kilometer motorvej og en enkelt bro i forbindelse med Fynske Motorvej (E20) syd om Odense, der skal udvides på strækningen vest for den eksisterende jernbane.

Vejdirektoratet er bygherre på det samlede anlægsprojekt og anlægsmyndighed på jernbaneprojektet, som udføres i samarbejde med Banedanmark. Derudover er Energinet anlægsmyndighed for omlægning af en eksisterende naturgasledning på strækningen.

Det samlede anlægsprojekt budgetteres til 4,9 milliarder kr. Den nye jernbane forventes at kunne tages i brug i slutningen af 2028.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS