I team med entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen og ingeniørfirmaer Danacon og Spangenberg & Madsen har Arkitema vundet opgaven om en omfattende renovering af 373 rækkehuse i Næstved. Renoveringen skal fremtidssikre området, så det forbliver attraktivt for moderne familier og samtidig højner tilgængeligheden i boligerne.

Birkehegnet ligger i den sydlige del af Næstved og er opført i årene 1979-1982. Nu skal området renoveres. En gennemgribende renovering med en samlet budgetramme på 160,9 millioner kroner. Hermed opstår Birkehegnet om få år som de attraktive rækkehuse, de var, da de i sin tid blev opført. Ud af de 373 boliger bliver 85 omdannet til tilgængelighedsboliger.

Renoveringen af Birkehegnet indgår som endnu en renoveringsopgave i rækken af renoveringsopgaver, som Arkitema har vundet i de seneste år. Bl.a. renoveringen af Riddersborgparken i Nakskov, gårdhavehuse i Albertslund Vest, Langkærparken, der inkluderer et forsøgsprojekt omkring energirenovering, samt helhedsplanen for Rosenhøj i Viby Syd.

Projektet omfatter tag- og facaderenovering samt etablering af ventilation i de 373 boliger. Derudover skal bebyggelsens 8 fælleshuse gennemgå facade- og tagrenoveringer samt mindre istandsættelses- og ombygningsarbejder.

Renoveringen omfatter også en renovering af udearealerne. Her skal livet imellem husene sikres ved nye haveplaner samt multibaner, der kan skabe et område med attraktioner og rig mulighed for forskellige aktiviteter. Samtidig bliver udearealerne terrænreguleret omkring de 85 tilgængelighedsboliger.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse