Frederikssund Kommune har godkendt en revideret tidsplan for et nyt Maritimt Center. I løbet af sensommeren udarbejdes et konkurrenceprogram for en arkitektkonkurrence.

Byrådet i Frederikssund Kommune besluttede i december 2021 at igangsætte arbejdet med et konkurrenceprogram for et Maritimt Center. På et byrådsmøde den 22. juni 2022 blev en revideret tidsplan for projektet godkendt.

– Vi kunne godt tænke os, at det bliver et sted, hvor man som borger eller turist har lyst til at komme og enten deltage i aktiviteter på land eller vand, eller bare gå en tur og nyde området og stemningen. Måske få en is eller en tår at drikke og lidt mad, mens børnene fanger krabber. Et Maritimt Center giver os mulighed for at udvikle området i en ny retning, som vil blive til glæde for alle, udtaler Niels Martin Viuff (C), formand for udvalget Unge, fritid og idræt.

Milliardbyggeri i Helsingør, Nivå og Whiskybæltet. Konferencen afholdes den 10. november 2022.

Frederikssund Kommune har indgået en aftale med Rum Arkitekter om opgaven som konkurrencesekretær for en kommende arkitektkonkurrence om det maritime center, der har et budget på 48,5 millioner kr.

I løbet af sensommeren og efteråret 2022 vil der blive udarbejdet et konkurrenceprogram i et samarbejde mellem foreninger, naboer og brugere, de relevante politiske fagudvalg, administrationen i Frederikssund Kommune samt Lokale og Anlægsfonden.

Når konkurrenceprogrammet er på plads vil der blive en arkitektkonkurrence og herefter skal projektet i udbud for at finde en entreprenør. Projektet forventes at være færdigt i 2025.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS