Der var i alt 2,2 millioner overnatninger i udlejede feriehuse i april 2022, hvilket er det højeste overnatningstal for en april måned nogensinde.

Efter 2 år med coronarestriktioner og stort set ingen udenlandske gæster, vendte især de tyske gæster tilbage til de danske feriehuse i 2020. De tyske turister stod for 1,6 miollioner overnatninger.

Til gengæld kom der ikke en gentagelse af sidste års ekseptionelt høje antal af danske overnatninger. I april 2022 var der 510.700 danske overnatninger, hvilket er et fald på 35 procent i forhold til 2021. Niveauet af danske overnatninger er dog stadig højere end før pandemien, og samlet set har der aldrig før været så mange overnatninger i en april måned. Det skriver Danmarks Statistik.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Ifølge statistikbureauet er der udsigt til, at det høje niveau for overnatninger har bidt sig fast. Ved udgangen af april var der således booket 427.600 husuger for resten af 2022, hvilket er en stigning på 17 procent i forhold til samme tidspunkt i 2021.

Stigningen skyldes primært, at de tyske bookinger er gået frem med 54 procent, skriver Danmarks Statistik.

"Til gengæld er de danske bookinger næsten halveret i forhold til sidste år. Stigningen i bookingerne er at finde uden for højsæsonen, især i maj og juni", lyder det fra Danmarks Statistik.

I højsæsonen er bookingerne i august på niveau med sidste år, mens bookingerne for juli går tilbage med 6 procent, oplyser statistikbureauet.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS