De 2 selskaber ejer sammen det nye rådhus, hvor kommunen har indgået en lejekontrakt med ejerne. Nordstern, tidligere Casa, har været totalentreprenør på projektet.

I 2020 satte AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, sammen med M+ Ejendomme gang i en omfattende ombygning af det tidligere uddannelsescenter VIA Campus i Horsens for at omdanne 4 af ejendommens 8 bygninger til nyt rådhus og jobcenter for Horsens Kommune.

Godt 18 måneder efter ombygningen blev sat i gang, er det nye rådhus inden årsskiftet blevet taget i brug af kommunens medarbejdere. AP Ejendomme og M+ Ejendomme ejer sammen rådhuset. Herudover ejer en lokal minoritetsejer 5 procent af det. Nordstern har været totalentreprenør på projektet.

- I ombygningen er der lagt stor vægt på at miljø- og energioptimere bygningerne til gavn for klimaet og de medarbejdere, der arbejder på rådhuset, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Vejle: De store investeringer. Konferencen afholdes den 23. marts 2023.

- Vi er meget glade for samarbejdet med M+ Ejendomme om projektet, som er et offentligt-privat partnerskab med Horsens Kommune, der har været en rigtig god samarbejdspartner, siger Peter Olsson.

Han oplyser, at købet af bygningerne og ombygningen beløber sig til et 3-cifret millionbeløb.

- Sammen med AP Ejendomme og Nordstern har vi skabt et rådhus, hvor medarbejdere i Horsens Kommune nu kan arbejde i åbne, lyse, moderne rammer, som er med til at sikre et godt arbejdsmiljø for de mange medarbejdere, der nu har deres daglige gang på rådhuset og i jobcentret, siger Bettina Antitsch Mortensen fra M+ Ejendomme.

Med ombygningen på plads holder rådhuset i Horsens Kommune nu til på Chr. M. Østergaards Vej 4 i Horsens.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS