I dag, den 3. oktober 2018, afgøres det, hvem der vinder prisen "Årets skolebyggeri 2018". Blandt de 5 nominerede finder man Kalvebod Fælled Skole, som er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Kalvebod Fælled Skole er en idræts- og bevægelsesskole, hvor formålet er at fremme børnenes fysiske og psykiske sundhed gennem idræt, bevægelse og leg. Derfor har arkitekterne da også fokuseret på at understøtte skolens sociale vision og skabt en skole, hvor fællesskabet og et aktivt børneliv er indlejret i det robuste og smukke hus, og hvor idrætshallen således fungerer som skolens hjerte. Skolen skal sætte kroppen og legen fri.

Indvendigt har fokus blandt andet været på at dæmpe akustikken og give plads til rolige pauser i en skoledag fuld af bevægelse. Derfor har arkitekterne også ledt efter forskellige løsninger på skolens akustik, alt efter hvilket rum man befinder sig i.

NB! Skolebyggeri vokser markant og i nye former. Kurset afholdes d. 4. december 2018.

En gylden-grå akustikpuds
Arkitekt MAA Anita Lindholm Krak, som har været projekteringsleder på Kalvebod Fælled Skole, fortæller at kravene til akustikken på de folkeskoler, der bygges i Københavns Kommune, er høje. Og samtidig har tegnestuen selv høje krav til æstetikken og designet på deres projekter. Så for dem gjaldt det om at finde en fremgangsmåde, som kunne mere end blot løse akustikken. Produkterne skulle også leve op til deres designmæssige ønsker.

- Til balkonundersiderne og atrierne, der har synlige betonsøjler og giver udsyn til idrætssalen fra alle etager, efterspurgte vi en monolitisk, pudset overflade som en systemleverance til vores akustikløsning. En løsning, som skulle være glat og homogen, men ikke bare hvid. Vi havde eksempelvis krav om, at den skulle være en varm gylden-grå farve. Hovedentreprenøren valgte at løse dette med Rockfons akustikpuds, Mono Acoustic, som levede op til vores krav, fortæller Anita Lindholm Krak.

Slagfaste materialer til skolens hjerte
Til skolens hjerte – idrætssalen – ledte arkitekterne efter en akustikløsning, som var slagfast og dermed kan modstå slag fra bolde, og som samtidig skulle spille æstetisk sammen med synlige installationer.

NB! Akustik og lyd - løsninger i nybyg og eksisterende ejendomme. Kurset afholdes d. 31. oktober 2018.

Entreprenørerne valgte derfor ud fra arkitektens krav Rockfons VertiQ, som består af både loft- og vægabsorbenter.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Rockfon, som har rådgivet entreprenøren i deres forskellige løsninger, så vi akustisk kunne skabe både et godt arbejdsmiljø for lærerne og et godt indlæringsmiljø for børnene i alle slags faglokaler, slutter Anita Lindholm Krak.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030