Brikkerne falder nu på plads i arbejdet med at styrke handelen på Værløse Bymidte og give byen liv. I denne uge underskrev Furesø Kommune en salgsaftale for det gamle posthus - en aftale, der giver mulighed for boliger, erhverv og en café ud mod Scenetorvet.

Planen er, at det nye byggeri skal rumme op til 40 andelslejligheder i varieret størrelse, så der bliver gode boliger for både seniorer og yngre. Herudover er det planen at etablere et sundhedshus, som der er stor interesse for blandt Værløses læger og fysioterapeuter. Endelig lægges der op til café med udeservering ud mod den røde plads for at binde posthusgrunden sammen med resten af Bymidten.

Borgmester Ole Bondo Christensen glæder sig over udsigten til nyt liv på Posthusgrunden.

- Vi har fundet en ambitiøs køber, der har forstået potentialet og gerne vil bidrage til at udvikle Bymidten. Vi har ladet os guide af blandt andet udviklingsudvalgets anbefalinger, der lød på flere caféer og plads til butikker, boliger og serviceerhverv på netop posthusgrunden. Det glæder mig rigtig meget, at vi er nået i mål på baggrund af en fælles indsats, siger han.

- Her har vi en helt unik mulighed for at få tilført Bymidten liv og nye aktiviteter. Det er rigtig lovende med de nye lejligheder, hvor beboerne får let adgang til dagligvarebutikker, hurtig transport med bus og tog - og masser af kulturelle og sociale oplevelser lige om hjørnet. Vi oplever en meget stor efterspørgsel på denne type boliger, supplerer formand for Miljø-, Plan- og Teknikudvalget, John Ingemann Allentoft (C), der også var medlem af udviklingsudvalget for Værløse Bymidte.

- Op mod Hareskovhvile-pladsen åbner vi med ejendommen op for et nyt byrum inklusiv en ny trappegang ned til stationen mellem byggeriet og Borgerbo. På den måde får vi opgraderet Hareskovhvile-pladsen, og man kunne sagtens tænke sig, at selve ejendommen Hareskovhvile kan blive en attraktion på den nye plads. Vi ser frem til at høre borgernes synspunkter på denne udvikling, siger John Ingemann Allentoft.

Kommunen vil i december invitere til et møde, hvor køber informere naboer og andre interesserede om projektet og dets sammenhæng med resten af Bymidten. På baggrund af dette møde og øvrige indkomne synspunkter vil der blive fremlagt en sag for Miljø-, Plan- og Teknikudvalget med henblik på opstart af arbejdet med et lokalplanforslag. Lokalplanforslaget vil senere komme i offentlig høring i minimum 8 uger. Køberen, repræsenteret ved advokat Allan Thomsen, er specialist i andelsboliger.

- Vi glæder os til at arbejde videre med projektet. Ambitionen er ikke alene at bygge rigtig gode boliger for en bred kreds, men også at tilvejebringe faciliteter, som styrker fællesskabet. Vi håber derfor, at der er grundlag for at danne en gruppe af interesserede borgere, som  sammen med os vil være med til at udvikle de nye boliger, siger Allan Thomsen.

Det er forventningen, at kommende beboere, café og praksisser kan flytte ind i foråret 2020.

Posthuset lukkede i 2008, og Furesø Kommune købte bygningerne i 2015. I vinteren 2016 blev ejendommen udbudt til salg første gang, men de indkomne bud var ikke tilfredsstillende. Efter en justering af udbudsvilkårene blev ejendommen genudbudt i efteråret 2016. Udbuddet blev vundet af Bymidten 70 ApS. Urban Agency var arkitekt for projektet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne