Der bliver plads til 369 biler, når det nye parkeringshus i Danmarksgade som forventet åbner sine døre i maj 2020. Parkeringshuset fpr røde tegl ud mod Danmarksgade og en stålfacade ud mod Heerups Have, der skal beplantes med vildvin. Prisen for det nye parkeringshus lyder på 39 millioner kr.

Det nye parkeringshus skal bygges af Jorton, og det forventes, at byggearbejdet kan påbegyndes senest i maj næste 2019.
 
- Nu er parkeringshuset virkelig sat på skinner. Efter en spændende totalentreprise-konkurrence og et EU-udbud har vi i dommerkomiteen valgt det forslag, der arkitektonisk passer bedst ind i Esbjerg bymidte. Det bliver byggefirmaet Jorton, som skal opføre det nye parkeringshus med hjælp fra ingeniørfirmaet Rambøll og arkitekterne fra Ravn Arkitektur og Gustin Landskab. Det bliver et rigtigt flot parkeringshus, der vil passe godt ind i bybilledet i Esbjerg City, siger Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg Kommune.

Sammenlagt bliver det nye parkeringshus på fem etager. En parkeringsetage kommer til at ligge under jorden, og de resterede 4 etager vil ligge over jorden.


NB! Parkering - projekter, byg og investeringer. Konferencen afholdes d. 10. april 2019.

- Esbjerg er i en rivende udvikling, og det er vigtigt, at vi stiller gode parkeringsmuligheder til rådighed for de lokale og de mange gæster udefra, som besøger Esbjerg. Området, som det nye parkeringshus bliver opført på, bliver i forvejen brugt til parkering, og den gode nyhed er, at vi nu kan tredoble antallet af parkeringspladser så centralt i Esbjerg. Det vil give hele den indre by et stort løft, siger Søren Heide Lambertsen, der er formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Gravearbejdet vil starte i april-maj, og når det sker, vil der selvfølgelig henvises til alternative parkeringspladser, som Esbjerg Kommune er ved at udpege nu. I forbindelse med etablering af det nye P-hus vil der også blive opført et nyt offentligt toilet.

Parkeringshuset omfatter samlet 10.470 kvm. Huset bliver lavest mod Danmarksgade med en højde på 13,2 meter over terræn, mens det bliver højest mod Skolegade med en højde på 14,7 meter over terræn. Det forventes klar i maj 2020.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne