A. Enggaard har betalt 2,1 millioner kroner som kompensation til Holstebro Kommune, fordi det 500 millioner kr. dyre butiks- og boligprojekt Enghavecentret midt i Holstebro ikke realiseres. 

Holstebro Kommune fik aldrig de 40 millioner kr., som man havde forventet at få for salget af Enghavens parkeringsplads, da byggeriet af Enghavecentret med 50-60 butikker fordelt på 25.000 kvm samt 5-8.000 kvm boliger og biograf skulle have været opført. Som erstatning for parkeringspladserne opførte kommunen ellers et nyt parkeringshus ved Skolegade til netop 40 millioner kr.

A. Enggaard har til gengæld betalt en kompensation for handlen, som aldrig blev gennemført. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer. Købet af grunden blev ifølge avisen aftalt i 2012, og ved en udsættelse i december 2015 blev det aftalt, at A. Enggaard skulle betale 2,5 procent om året i rente af prisen på 40 millioner kr., hvis projektet ikke blev gennemført. Der gik 25,5 måneder, før projektet blev skrinlagt i februar 2017, og derfor har A. Enggaard betalt 2,1 millioner kr. i kompensation.

NB! HOLSTEBRO investerer 9 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. september 2018.

- Det var ellers et godt projekt, men indkøbscenter er et område, der er svært at navigere i, og derfor tager det lang tid. Undervejs har nethandel udviklet sig, og det har været med til at ændre forudsætningerne. Lokalplanen har også trukket ud, men vi har haft et godt samarbejde med kommunen, så jeg har ikke noget at anke over, siger Asger Enggaard til Dagbladet Holstebro-Struer.

A. Enggaard udviklede projektet i samarbejde med Braaten+Pedersen, Årstiderne Arkitekter og Atra Arkitekter.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter