Boligselskaber i Danmarks 4 største byer går sammen om at udvikle en ny type byhus, hvor fællesskaber kombineres med en indsats for at skabe liv i gadeplan.

’Generationernes Byhus’ er en idé om at skabe et hus med boliger til unge, familier og seniorer under samme tag, til en rimelig husleje. Et hus med fællesskaber på tværs, og hvor der i konstruktionen er tænkt på at understøtte bylivet i gadeplan.

Den nye type byhus skal udvikles af et partnerskab bestående af 6 almene boligorganisationer fra de store byer i Danmark. Parterne har ambition om at udvikle et byggekoncept for ’Generationernes byhus’ samt gennemføre 10-15 byggeprojekter inden for de næste 4 år. De konkrete byggeprojekter skal udvikles i samarbejde med de respektive kommuner.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 21. oktober 2015.

Ifølge KAB, som er blandt parterne, der udvikler huset, er udgangspunktet i ’Generationernes Byhus’, at vi trives bedst, hvis de tætte naboer har samme livsmønster som os selv. Samtidig er mødet med andre givende, og den sociale integration er vigtig for bylivet.

Erfaring fra blandt andet bofællesskaber viser ifølge KAB, at fællesskaber trives bedst, når de er organiseret vandret. Derfor er byhuset struktureret i vandrette lag. Fælles aktivitetslokaler, vaskeri og mikrobutikker placeres i gadeplan for at ”give tilbage til byen” og bidrage til et aktivt byliv i gadeplan.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning