Nye tal viser at boligsøgende i Aarhus er mere villige til at bo trængt end i landets øvrige storbyer. Desværre matcher udbuddet af de små boliger ikke efterspørgslen.

Akutbolig.dk har netop undersøgt de boligsøgendes krav til antallet af værelser i deres kommende bolig, og sammenlignet det med udbuddet af ledige 1 til 4-værelses boliger i landets 10 største byer.

Selvom 1/4 af de boligsøgende vil nøjes med en 1-værelses lejlighed er det dog de 2-værelses boliger, der er mest efterspurgt. Hele 48 procent af de boligsøgende i Aarhus er nemlig på jagt efter en bolig med 2 værelser.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Konferencen afholdes d. 26. september 2019.

De beskedne krav fra boligsøgende i Aarhus, der hovedsageligt søger 1 eller 2-værelses boliger, hænger formentlig sammen med de mange studerende i byen, der søger små og billige boliger. Desværre hænger udbuddet i Aarhus ikke sammen med den høje efterspørgsel efter små boliger. I 2018 var det nemlig kun 14 procent af de annoncerede boliger, der var et-værelses, mens kun 31 procent af de annoncerede boliger var 2-værelses.

Mens udbuddet af små boliger ikke kan hamle op med efterspørgslen, ser det til gengæld lysere ud for boligsøgende, der søger en boliger med tre eller flere værelser. I 2018 var hele 35 procent af de udbudte boliger 3-værelses, mens 20 procent havde 4 eller flere værelser.

Se hele undersøgelsen her.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS