Næsten hver 5 ejer i byggebranchen overvejer ifølge en undersøgelse fra Deloitte at få en professionel bestyrelse. Sundt at udfordre strategien, mener brancheekspert, som sætter en nedre omsætningsgrænse på 50 millioner kr., før en professionel bestyrelse vil være relevant

Det er en god ide for mange byggevirksomheder at få en professionel bestyrelse, mener en brancheekspert. En god bestyrelse er nemlig i stand til både at tage helikopterblikket på, overvåge indtjeningen og udfordre den fremtidige strategi.

NB! Kolding investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 28. marts 2017.

- For mange bygge- og anlægsvirksomheder er en professionel bestyrelse helt sikkert en god ide og et naturligt næste skridt i virksomhedens udvikling. Typisk baner bestyrelsen vejen for en klart øget professionalisering på alle niveauer. Samtidig får man også en tydeligere styringsmodel, så det er mere indlysende, hvem der bestemmer hvad, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt.

Beder man Thomas Frommelt om at sætte en nedre grænse for, hvornår en professionel bestyrelse er relevant, hedder den 50 millioner kr. i omsætning.

NB! Sønderborg investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. marts 2017.

- Det er klart, at har man 2 ansatte og et par millioner i omsætning, giver det ingen mening at have en professionel bestyrelse. Men i det øjeblik man når over 30-40 medarbejdere og 50 millioner kr. i omsætning, er det absolut en konstruktion, man bør overveje seriøst. Det er her, man for alvor skal starte rejsen mod yderligere professionalisering, siger han.

Den professionalisering bygger blandt andet på en klarere struktur for rapportering, risikostyring og ledelse ifølge Thomas Frommelt.

NB! Herning investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. marts 2017.

- Når man driver en stor virksomhed, hverken kan eller skal man være nede i alle projekter. Det er derfor, man har brug for en ledelsesstruktur. Her er enten en bestyrelse eller et advisory board en uvurderlig sparringspartner. Det er en god garant for, at de overordnede beslutninger kommer hele vejen rundt, siger han.

Netop de overordnede beslutninger halter bagud i mange bygge- og anlægsvirksomheder, viser undersøgelsen fra Deloitte. 52 procent har eksempelvis ikke en strategiplan. En klar mangel, mener Thomas Frommelt.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

- Uanset om ens omsætning er med 6, 7, 8 eller 9 0’er, bør man altid have en strategiplan, der viser, hvordan man vil udvikle sin virksomhed. Også her kan bestyrelsen være med til at puste liv i ambitionerne og dermed tage virksomheden til næste niveau, siger Thomas Frommelt.

78 procent af virksomhedsejerne i byggebranchen forventer øget aktivitet i 2017 i forhold til 2016.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS