Energinet kan nu lægge beslag på 14 ejendomme fra Kolding til Varde til midlertidige arbejdsplader for Baltic Line-projektet efter Erhvervsstyrelsen i juli har godkendt ændringerne i byggeplanerne.

Landsplandirektiv for Baltic Pipe, som muliggør overtagelsen af ejendomme til projektet, blev udstedt, før Energinet havde mulighed for at detailplanlægge projektet, herunder indgå i dialog med lodsejere og undersøge, hvilke krav myndighederne ville stille ved krydsning af veje, jernbaner og vandløb.

Detailplanlægningen er nu gennemført for Jylland.

Landsplandirektiv for Baltic Pipe udlagde oprindelig relativt store arealer til midlertidige arbejdspladser. Behovet har vist sig at være væsentlig mindre, men
der er behov for at flytte enkelte midlertidige arbejdspladser eller lade andre udgå helt, ligesom der er behov for helt nye arbejdspladser.

Ændringerne drejer sig om 17 nye midlertidige arbejdspladser i Jylland.

Ud af de 17 nye midlertidige arbejdspladser, berører de 14 nye matrikler, mens de resterende 3 midlertidige arbejdspladser ligger på matrikler, der allerede er
udpeget i landsplandirektivet.  Endelig udgår 3 af de oprindelige udpegede midlertidige arbejdspladser.

Arealerne

Baltic Pipe projektet i Jylland går fra rørledningens ilandføring ved Houstrup Strand i Varde Kommune til Linjeventilstation Stenderup i Kolding Kommune.

De nye arealer er almindelige landbrugsarealer og er uden bygninger.

De nye arealer er på nær 2 arealer heller ikke omfattet af natur- eller kulturbeskyttelsesinteresser.

I et enkelt tilfælde ligger 2 arbejdspladser til en opgravningsfri vejkrydsning inden for beskyttelseslinjen til en rundhøj. Projektet har modtaget dispensation fra både Vejen Kommune og Kolding Kommune til midlertidigt arbejde inden for beskyttelseslinjen for rundhøjen på grænsen mellem de to kommuner.

Der er endvidere et areal der ligger i fredskov. Miljøstyrelsen givet tilladelse til fældning af fredskov og midlertidigt brug af arealet.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse