De Forenede Ejendomsselskaber ønsker at videreudvikle den nordlige del af F.L. Smidth området og har ansøgt om at øge mulighederne for byggeri i delområdet fra 138.000 kvm til 173.000 kvm.

Københavns Kommune behandler 2 ansøgninger om ændring af det eksisterende plangrundlag for F. L. Schmidt-grunden. Den ene ansøgning drejer sig om fortætning i den nordlige del af området ud mod Gammel Køge Landevej, så den tilladte bebyggelsesprocent på 120 øges til 150.

NB! Almene boliger for 40 milliarder i København - nyeste udvikling. Konferencen afholdes d. 22. april 2015.

Arkitema Architects, Vandkunsten og Gehl Architects har udarbejdet en ny helhedsplan for den del af området, der ligger mellem de gamle industrihaller og Gammel Køge Landevej. Her ønskes en tæt boligbebyggelse med udadvendte funktioner i stueetagen mod Gammel Køge Landevej, hvor der placeres randbebyggelse i 6-7 etager.

Forvaltningen ønsker, at at den nye bebyggelse får et varieret arkitektonisk udtryk, der kan formidle overgangen mellem de bevaringsværdige bygninger og de øvrige tilgrænsende byggerier, samt en variation af familievenlige boliger og mindre boliger. Der vil fortsat være mulighed for 43.000 kvm erhverv, som primært etableres de i eksisterende, bevaringsværdige industribygninger.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 28. januar 2015.

Den anden ansøgning drejer sig om et byggefelt mod Gammel Køge Landevej, hvor der ønskes mere fleksible anvendelsesbestemmelser, så der kan opføres ungdomsboliger.

En startredegørelse for byggeønskerne er sendt i intern høring, og et lokalplanforslag skal behandles af Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen i februar og mart 2015, inden det kan sendes i offentlig høring og endeligt vedtages i august/oktober 2015.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter