Norske investorer har opkøbt det forhenværende Yellow Hotel i Nordjylland, som i 2008 blev renoveret for 50 millioner kr.. Købsprisen for bygningsmassen på 2.522 kvm og det tilstødende grundareal på 11.135 kvm lå på omkring 1/10 af renoveringomkostningerne i 2008. Hotellet blev udbudt af Nybolig Erhverv for 8,5 millioner kr.

Norske investorer har købt de tomme bygninger, der tidligere husede Yellow Hotel i Hammershøj i Øland sydøst for Brovst i Nordjylland fro 5-6 millioner kr. Det blev renoveret og nybygget for 50 millioner kr i 2008. Bygningerne skal nu opdeles og sælges som ejerlejligheder til kapitalstærke nordmænd i Sydnorge - eller med henblik på udlejning. Bygningerne ligger nær Øland Golfklub, er i forholdsvis god stand og har beliggenhed ved fjorden.

- Vi er en norsk investorgruppe, der samarbejder om at starte et hotel og golf-resort op fra stedet siger Svein Olaf Olsen, partner i projektet.

Lejlighederne gøres klar til salg på ejerlejlighedsbasis og med henblik på udlejning. Den nære beliggenhed til Øland Golfklub sammenholdt med et hotel, som er i forholdsvis god stand og den smukke beliggenhed ved fjorden gør, at vi mener det er attraktivt for norske golfgæster i investeringsøjemed.


- Mange nordmænd er på udkig efter danske ferieboliger, der med den korte afstand til færgen i Hirtshals og lufthavnen i Aalborg giver en kort transporttid, som er attraktiv set med norske øjne, forklarer Svein Olaf Olsen.

- Det er spændende, at der er udenlandske investorer, der har fået øje på Øland. Vi er glade for, at der med dette projekt bliver en styrket overnatningskapacitet langs Limfjorden. Limfjordsturismen er et positivt supplement til turismen ved Vesterhavet og rummer et uudnyttet potentiale. Det kan være med til at skabe vækst i turismen. Det vil vi fra kommunal side gerne bakke op om, så vi glæder os til at følge projektet, siger Mogens Gade borgmester i Jammerbugt Kommune.

De norske investorer har været på besøg i Jammerbugt Kommune flere gange for at besigtige forholdene og har samtidig drøftet specifikke forhold med Vækst Jammerbugt.

Salgsarbejdet med lejlighederne er så småt påbegyndt og klargøring af lejlighederne og udenomsarealerne på Øland er i gang.

Arbejdet med en lokal forpagter til restauranten er også undervejs, så der vil formentlig være åbent på hotellet og mulighed for bespisning indenfor den nærmeste fremtid.

Tanken er at restauranten bibeholder den danske stil og tilbyder den gode, klassiske, danske kro-mad.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter