Den amerikanske kapitalfond Blackstone har haft 176 lejesager i huslejenævnene i København og på Frederiksberg de seneste 2 år. Det er fordelt på selskabets 164 ejendomme. 

Det er Blackstones danske selskab 360 North som administrerer lejemålene. Blackstone ejer 164 ejendomme i København med 2.854 lejemål fordelt på 289.403 kvm. Lidt over halvdelen af kvadratmetrene ligger på Nørrebro med 74.000 kvm og Frederiksberg med 72.000 kvm. De resterende ligger på Vesterbro, Amager, Østerbro, City og i Valby.

Der investeres kun i København og gerne i ældre eller nedslidte bygninger, som kan udvikles. Porteføljen indeholder både bolig og erhverv.

-I dag er omkring 10 procent af sagerne, vi kører i huslejenævnet, om 360 North. Udlejere, der har mange flere boliger, er ikke nær så ofte i huslejenævnet, siger formanden for Lejernes Landsorganisation Hovedstaden, Claus Højte til Børsen.

De mange sager " kan være udtryk for, at vi har overtaget en lang række slidte ejendomme, hvor der venter os et stort stykke arbejde, før vi får vendt skuden," skriver 360 North i en kommentar til angrebene.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032