Den britiske logistik- og ejendomsinvestor Verdion slår dørene op til en 28.112 kvm stor lager- og logistikbygning til 250 millioner kr. i Horsens. 

Det er det første opkøb med finansiering fra Verdions nye VELF 2-fond.

Bygningen er placeret på en  57.178 kvm stor byggegrund i Business Park Vega, en del af den voksende logistikområde i den vestlige del af byen. Den globale transport- og logistikoperatør DSV udvikler den tilstødende grund til en af Europas største logistikklynger.

Et areal på 12.768 kvm er forudlejet til det danske dametøjfirma Zizzi, som flytter fra Billund. De resterende 15.344 kvm med højkvalitets lager, kontorer og velfærdsområder er til rådighed for udlejning,  Verdion sigter efter DGNB Gold bæredygtighedscertifikat med høje niveauer af bæredygtighed og energieffektivitet hele vejen igennem.

"Dette er et af mange opkøb, vi forventer at foretage i Danmark, Sverige, Tyskland og Holland i løbet af de næste par år for VELF 2-fonden. Investeringer er fokuseret på muligheder for værditilvækst ved at udnytte Verdions tekniske ekspertise og lokale markedskendskab til at levere fremtidssikrede kerneejendomme i etablerede logistikknudepunkter i hele Nordeuropa. Dette opkøb var særligt attraktivt, og vi ser fortsat et stort potentiale i Jylland, samt Storkøbenhavn og andre strategiske steder i hele Danmark”, sagde Simon Walter, adm. direktør - Investment Management i Verdion i forbindelse af åbningen af faciliteten.

VELF2 fonden bygger videre på succesen fra Verdions første fond, VELF1, som nåede final ”close” i 2020 efter at have rejst godt 1,2 milliarder kr. VELF1 er nu fuldt investeret og har med gearing investeret 2,3 milliarder kr. i opkøb og modernisering af 11 logistikejendomme i Tyskland, Holland, Danmark og Tjekkiet.

De første ”closings” i VELF2 fonden på i alt 560 millioner kr. blev annonceret i september 2023.

I det østlige Danmark ejer Verdion logistikejendomme i Allerød, Greve og Frederikssund, samt et 150.000 kvm stor logistikpark E20 Park Copenhagen til 1,5 milliarder kr. placeret i Solrød syd for København på hovedfærdselsåren E20 mellem Tyskland og Sverige.

I Jylland består Verdions logistikportefølje foruden ejendommen i Horsens af en logistikejendom på lidt over 16.000 kvm i Skanderborg, en ny 26.300 kvm stor logistikbygning nær Vejle.

Verdion har i 2021 åbnet et dansk kontor med Peter Michael Tetzlaff som firmaets nordiske investeringschef.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS