Ifølge Propstep Udlejningmægler er efterspørgslen efter lejeboliger i Aalborg igen stigende og det tager kortere tid at omsætte boligerne.

Dette til trods for de mange nye boliger, der har ramt- og fortsat rammer markedet. Blandt de seneste projekter er boliprojektet i Klarup nær Aalborg fra Niam samt 65  lejeboliger i Vestbyen fra C.W. Obel.

“Vi startede vores første udlejninger i Aalborg tilbage i foråret, hvor der var langt mellem snapsene, men det har ændret sig ret markant bare på nogle få måneder, både i centrum og oplandet. En stigning på mere end 66 procent i antal fremvisninger fra marts til nu viser, at markedet for lejeboliger i Aalborg på ingen måde er dødt,.” udtaler Rasmus Brohl, Co-founder Propstep Udlejningsmægler.

Over de sidste 5 år er stigningen i beboede lejeboliger i Aalborg på 11,5 procent mod et landsgennemsnit på en 7 procents stigning. Dette understreger, at der er kommet gang i lejemarkedet i Aalborg, som for blot få år siden var førende på tomgang blandt de største danske byer.

Aalborgs boligmarked er præget af studerende og seniorer og tendensen viser meget tydeligt, at lejere i Aalborg og omegn ikke kun vægter pris, men går mere efter kvalitet i boligerne end før. Aalborg har tidligere været præget af en ældre boligmasse i centrum som især de studerende aftager, men denne trend bliver nu måske påvirket af yderområder, hvor priserne kan være lavere og kvaliteten højere.

“Det er spændende at kigge ind i dataen på hvilke lejere, der reelt vil og kan aftage de nybyggede boliger i Aalborg. Lejerne er yderst prisbevidste, men der ligger en stor stigning i “kvalitet” og også bæredygtige boliger, hvis man kan vælge. Det er især interessant, at vi nu både afsætter lejeboliger i centrum og at der ligeledes er kommet fart på yderområderne”, fortsætter Rasmus Brohl.

Volumen af aktive boligsøgende i Aalborg er stort set uændret fra 2023, men villigheden til at bo til leje er stigende.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne