Tønder Kommune udbyder den tidligere 3.125 kvm store se­mi­na­ri­e­byg­ning Østergade 65A samt udenoms­om­rå­der­ne med henblik på at etablere boliger. Salget forestås af EDC Erhverv.

Tønder Kommune ønsker at omdanne seminariebygningen til attraktive og kvalitetsbetonede lejligheder til helårsbeboelse i forskellige boligstørrelser. Der kan indgå indpasning af andre funktioner, herunder erhvervsaktiviteter der skaber nyt liv i området.

Den tidligere gymnastiksal kan ombygges eller evt. nedrives og indgå som del af de nye udenomsarealer.

Bygningen har et etageareal på 3.125 kvm + 925 kvm kælder. Grundarealet er på 3.400 kvm.

Seminariet udgør en vigtig del af bygningskulturarven i Tønder og er derfor en vigtig del af Tønder bys historie. Med sin beliggenhed i
bymidtens østlige ende, ned til Vidåen, er den en af det mest attraktive i Tønder by.

Området er et vigtigt trafikalt knudepunkt, hvor gående og cyklende flere gange dagligt krydser for af komme til skolen på den anden side af Vidåen eller til medborgerhuset og Kulturskolen på matriklen. Området skal derfor ses ud fra et helhedssyn, hvor der er sammenhæng mellem det grønne område og Vidåen.

Ejendommen er opført i gedigne materialer til skole- og un­der­vis­nings­for­mål og står som en robust bygning med en simpel og stringent planløsning. Langs de elegante brede for­de­lings­gan­ge ligger store, rummelige klasseværelser og trappeopgange. Bygningen vender sig med fronten mod par­ke­rings­plad­sen men også ind mod gården.

Tilbudsfristen er fredag den 16. august 2024.

 

 



 

 

 


Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Afholdes 3. december 2024

Klokken 09.00 - 12.35

Endnu ikke fastsatEndnu ikke fastsat, Offentliggøres snarest, 1000 København


Baggrund

Tiden er løbet fra mange centrale byrum og gågader. Butikkerne står tomme og folk finder andre steder at færdes og handle i. Det har fået flere byer til at satse på revitalisering af bymidter og de centrale handelsgader.

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS