Klostergaarden blev som den første andelsboligforening erklæret konkurs i 2011 og siden solgt til en fond under Thylander Gruppen. Huslejenævnet har nu besluttet, at en lejer får huslejen sat ned fra 819 kr. per kvm til 461 kr. Den nye huslejesats gælder fra den 1. december 2015, og udlejer skal tilbagebetale for meget betalt leje og depositum senest til april 2017.

En af de 70 tidligere andelshavere i Klostergaarden, Lars Erik Sebbelov, har ifølge Berlingske Business indbragt sin leje for Huslejenævnet. Nævnet har besluttet, at den månedlige leje på hans 108 kvm store lejlighed i Klostergaarden i det centrale København skal sættes ned fra 7.500 kr. til 4.153,12 kr.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Seminaret afholdes d. 10. oktober 2017.

Klostergaarden blev som den første andelsboligforening erklæret konkurs i 2011 og siden solgt til TG Partners V, som er en ejendomsfond etableret af Thylander Gruppen. Thylander Gruppen forventede at operere med lejeniveauet fra før Klostergaardens konkurs i 2011.

- Vi er ikke enige i Husleje­nævnets kendelse. Det er ikke rimeligt, at andelshavere kan spekulere i at gå konkurs og næsten få halveret den månedlige ydelse fra cirka 7.500 til godt 4.000 kr. for en lejlighed på 108 kvm i en skøn ejendom på Østerbro. Den leje, vi forlanger, er jo ikke specielt høj og tager udgangspunkt i det beløb, andelshaverne valgte som månedsydelse, da de købte ejendommen. Det er faktisk billigt, for ejendommen ligger fantastisk godt, siger Lars Thylander fra Thylander Gruppen.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

Thylander Gruppen mente, at lejerne i Klostergaarden skulle betale en leje, der svarede til den boligafgift, de accepterede at betale som andelshavere ved stiftelsen af andelsforeningen. Men det er Huslejenævnet ikke enig i. Dermed er købet af Klostergaarden for 180 millioner kr. blevet en mindre attraktiv investering for Thylander Gruppens fond.

Hvis samtlige 70 tidligere andelshavere i Klostergaarden får deres leje nedsat tilsvarende, vil Thylander Gruppens investering i Klostergaarden nu næppe komme over et afkast på 0,5 procent vurderer Lars Erik Sebbelov.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS