Km-prisen for ejerlejligheder sætter igen rekord i november 2019. Sommerhusene er boligtypen med den største årlige stigning i salgspriserne, og standardhuset er blevet knap 500.000 kr. mere værd på 7 år.

Årets næstsidste opgørelse over prisudviklingen på boligmarkedet er landet, og det kan roligt siges, at alle dele af boligmarkedet lige nu ser ud til at kunne runde året stærkt af. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Den gennemsnitlige kvm-pris på ejerlejligheder lå i november 2019 på præcis 28.501 kr., hvilket er det højeste niveau for boligtypen i de sidste 10 år.

- I oktober konstaterede vi et rekordhøjt antal solgte ejerlejligheder i 2 år, og nu kan vi se, at priserne også følger med. Salgspriserne for ejerlejligheder har været stigende siden juli måned i år, og vi har ikke tidligere set et så højt niveau, som nu. Det vidner om et marked, der igen begynder at røre på sig efter en periode med stilstand, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

NB VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes den 26. marts 2020.

Rykker vi videre til villaerne og rækkehusene, er der også her tale om fortsat fremgang i salgspriserne. Her er den gennemsnitlige kvm-pris steget til 14.549 kr. Det er også ny rekord for årtiet. Aktuelt er der samtidig tale om, at salgspriserne for huse stiger med mere end 1 procent i 68 ud af de i alt 98 kommuner i Danmark.

Kigger vi tilbage i tiden og ser på prisudviklingen, viser Boligsidens beregninger, at sammenlignet med 2012, hvor huspriserne lå på det laveste niveau i årtiet, bliver standardhuset på 140 kvm i dag solgt til knap 500.000 kr. mere end for 7 år siden.

- Umiddelbart lyder en stigning på 500.000 kr. måske ikke af meget. Men med den nuværende kvadratmeterpris betaler man i dag 2.036.860 kr. for en standardvilla på 140 kvm. Set i den optik udgør de 500.000 kr. en fjerdedel af den samlede pris, hvilket må siges at være en anseelig sum, forklarer Birgit Daetz.

Den økonomiske gevinst vil selvsagt variere en del, alt efter hvor meget salgspriserne er steget i de enkelte kommuner.

Lune sommerhuspriser i en kold måned
Selvom det ikke er højsæson for køb af sommerhus, ser sommerhuspriserne ud til fortsat at befinde sig i en tilstand af indian summer. De stiger nemlig fortsat. Faktisk er det salgspriserne for sommerhusene, der har taget det største spring opad siden sidste år.

NB! Fra campingplads til ferieparker - nye regler, investeringer og muligheder. Konferencen afholdes d. 1. september 2020.

Ifølge Boligsidens Markedsindeks er der konkret tale om en stigning på 6,2 procent i salgspriserne for sommerhuse siden samme tidspunkt sidste år. Og fremgangen er gældende i alle regioner.

- 2018 var et historisk godt år for sommerhusmarkedet, og meget tyder på, at 2019 følger godt trop. Sommerhusmarkedet er begunstiget af flere års økonomisk medvind. Danskernes forbedrede økonomi kombineret med bedre lånemuligheder gør, at flere har mulighed for at investere i et sommerhus, siger Birgit Daetz.

- Det ses tydeligt på markedet. Udbuddet falder, og priserne stiger. Dertil kommer også en kortere salgstid og en lavere andel, der får nedslag i prisen. Der er kort sagt stadig stor efterspørgsel på sommerhusene, tilføjer hun.

Øvrige nøgletal


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse