I et 31.000 kvm stort kontorbyggeri til 800 millioner kr. på Lerchesgade i Odense vil 10 statslige institutioner blive samlet.

Odense får et nybygget statsligt kontorknudepunkt med plads til omkring 1.600 kontorarbejdspladser. Når det står færdigt i 2024, vil 10 statslige institutioner blive samlet på Lerchesgade 35. Det har regeringen besluttet oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

De statslige institutioner kan derved dele faciliteter som for eksempel kantine, reception, mødefaciliteter. Da det både energimæssigt og samfundsøkonomisk er fordelagtigt at bygge nyt, skal den eksisterende bygning rives ned, lyder det fra ministeriet. Det betyder også, at Skats medarbejdere, som i dag arbejder på Lerchesgade 35, skal flytte til et nyt sted i Odense, indtil det nye kontorknudepunkt står klar.

Beslutningen berører i alt 10 statslige institutioner, som allerede i dag har bopæl i Odense, og byggeriet forventes at være færdig i 2024. Ifølge Fyens.dk investerer staten 800 millioner kr. i byggeriet.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage de første skridt i et spændende byggeri, som vil sætte en høj standard for fremtidens kontorarbejdspladser, og som samtidig vil medføre energibesparelser på op imod 85 procent i forhold til i dag, siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i pressemeddelelsen.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 22. september 2020.

De nuværende lejemål i Odense, som de statslige arbejdspladser flytter fra, ligger i dag mellem "E" og "B" i energimærke, mens det nye kontorknudepunkt forventes at leve op til energimærke "A2020".

Beslutningen om at bygge nyt på Lerchesgade 35 bliver også hilst velkommen af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

- Det her er en fantastisk nyhed for hele Fyn. Det er lykkedes at samle rigtig mange statslige arbejdspladser i Odense, og nu kan medarbejderne se frem til endnu bedre forhold i en bæredygtig bygning med en meget attraktiv placering på Odense Havn. Det nye hovedkvarter for de statslige arbejdspladser vil være et oplagt sted at søge hen for både fynboer og pendlere fra Jylland og Sjælland, siger Peter Rahbæk Juel.

Det nye byggeri på Lerchesgade 35 i Odense planlægges til at rumme omkring 1.600 kontorarbejdspladser, og udgifterne til byggeriet forventes at ligge på omkring 800 millioner kroner i alt.

Byggeriet vil også foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet.

Bygningsstyrelsen vil derfor i de kommende måneder afsøge mulighederne for, hvordan byggeriet bedst kan blive et eksempel på et fremtidsorienteret bæredygtigt byggeri.

Nybyggeriet skal indeholde:

 


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS