Om godt 3 år vil den 85.000 kvm store slagterigrund overfor banegården i Horsens vrimle med studerende. Første spadestik til ny uddannelsescampus tages i dag med deltagelse af blandt andet borgmester Peter Sørensen samt bygherrer fra VIA, Social- og Sundhedsskolen og udviklings- og rådgivningsvirksomheden Insero.

Den nye uddannelsescampus bliver centrum for et stort samlet uddannelsesmiljø midt i Horsens. Campus kommer til at huse VIA University College med sine godt 28 forskellige uddannelser og cirka 3.700 studerende i Horsens, Social- og Sundhedsskolen med 600 studerende og udviklings- og rådgivningsvirksomheden Insero. Borgmester Peter Sørensen ser frem til opførelsen af en ny campus til gavn for byen.

- Første spadestik på et nyt stort uddannelsescenter på Campus-grunden midt i Horsens er et fantastisk skridt for hele Horsens Kommune. Med et stort og nyskabende campus tæt ved banegården og tæt på gågaderne får vi skabt et unikt studiemiljø, der kommer til at spille en afgørende rolle i at bevare Horsens som en af Danmarks stærkeste uddannelsesbyer og Horsens Kommune som en af Danmarks stærkeste vækstkommuner. Som et af byens vartegn skal det nye campus inspirere flere unge horsensianere til at tage en uddannelse og samtidig være med til tiltrække nye målgrupper af studerende fra andre byer, siger borgmester Peter Sørensen.

NB! Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 3. oktober 2018.

Det nye campusområde bliver et samlingspunkt for viden, vækst og nye forretningsmuligheder. Det skal ske gennem samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, udviklingsmiljøer og erhverv, hvor brobygning mellem studerende, iværksættere og virksomheder giver unikke muligheder for at skabe nye teknologier og løsninger.

Bygherrer på projektet er VIA, Social- og Sundhedsskolen, Insero, mens Casa er totalentreprenør. Der opføres 27.000 kvm til VIA University College, 5.000 kvm til Innovationshuset og 4.500 kvm til Social- og Sundhedsskolen. Rambøll er rådgivende ingeniører, mens VIA og Innovationshuset er tegnet af C. F. Møller og Social- og Sundhedsuddannelsen af RUM.

- Først og fremmest er vi stolte over at være med til at udvikle og opføre et nyt stort studieområde midt i Horsens. Dernæst har vi sammen med bygherrer og rådgivere haft stort fokus på at skabe et inspirerende og rart studiemiljø. Så vi glæder os over, at byggeriet nu for alvor kan komme i gang, siger Michael Mortensen, administrerende direktør i Casa.

Efter planen står Social- og Sundhedsskolen færdig i sommeren 2020, og VIA University College og Innovationshuset, hvor Insero og Vitus Bering Innovation Park får lokaler, står færdigt i sommeren 2021.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder