AkademikerPension, Nrep og Deas vil i samarbejde med ACT Architects opføre et 30.500 kvm stort projekt med boliger og erhverv på Ydre Østerbro i København. Lokalplanforslaget er blevet godkendt af Københavns Kommune.

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har den 17. juni 2024 godkendt et lokalplanforslag til opførelse af et 30.500 kvm stort projekt med 450 boliger og erhverv på Bryggervangen 7-19 og Sejrøgade 10-14 op til Skt. Kjelds Plads. Lokalplanforslaget skal nu sendes i 8 ugers offentlig høring.

På grunden ligger der i dag en erhvervsbygning fra 1960 i 2 etager, som indeholder supermarked, engrosvirksomhed, daginstitution og 2 kampsportsklubber. Bygningen vurderes ikke egnet til konvertering til boliger og forudsættes derfor nedrevet, mens den eksisterende parkeringskælder til bygningen ønskes bevaret.

Nybyggeriet opføres som en karré i 6-7 etager med familie- og ungdomsboliger, daginstitution, et supermarked samt serviceerhverv. Der stilles krav om mindst 25 procent almene boliger. Bygherren ønsker at etablere fortrinsvis mindre familieboliger i bebygelsen.

Mod Skt. Kjelds Plads bliver karréen trukket tilbage for at give plads til et begrønnet bed med tre træer, der skaber sammenhæng med Skt. Kjelds Plads.

Langs Sejrøgade og ud til Skt. Kjelds Plads placeres et supermarked og mindre butikker i stueetagen.

Ud mod Bryggervangen er der mulighed for både boliger og serviceerhverv i stueetagen.

Mod syd får karréen boliger i stueetagen, mens der mod vest og bag Pelican Store bliver der oprettet henholdsvis en daginstitution og en udvidelse af Pelican Store. Fra anden etage og op har karréen boliger.

Projektet ligger op til det såkaldte Klimakvarter, med centrum på Skt. Kjelds Plads - et storslået klimatilpasningsprojekt tegnet af SLA Landskabsaerkietekter og udført med start i 2014.

Derfor bliver der lagt en særlig vægt på bynatur ved udikling af kvarteret. Det foreslås, at der i lokalplanen stilles krav om plantning af 17 nye træer og 282 nye buske. Lokalplanen stiller krav om klatreplanter op ad facader og hegn samt vækstforhold.

Derudover stiller lokalplanen krav til mindst 20-35 procent beplantning i byrummene. Til sammen bliver der sat krav om, at mindst 75 procent af nye træer og buske skal tilhøre hjemmehørende arter for at højne biodiversiteten i området. Derudover stilles der krav til dybden på vækstlag.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne