Rubik Properties overtager forvaltning af en ejendomsportefølje til en samlet værdi af 7,5 milliarder kr. på vegne af flere danske fonde og pensionskasser. Der kan fortsat skabes yderligere værdier i porteføljen, mener ejeren af porteføljen.

Rubik Properties overtager 1. januar 2025 en portefølje på 27.000 kvm fordelt på 31 ejendomme fra fonden Commercial Real Estate Denmark, CRED hvis investorkreds bl.a. omfatter danske fonde og pensionskasser. Ejendomsporteføljen har en værdi af ca. 7,5 miljarder kr.

De 31 ejendomme omfatter primært centralt beliggende kontorejendomme i København og enkelte logistik og retail-ejendomme i Jylland.

Fonden Commercial Real Estate Denmark vil dermed blive forvaltet af Rubik Properties og ejendomsadministrationen vil blive håndteret af Cobblestone.

Det er Fokus Nordic, der inden overtagelsen har forvaltet fonden og ejendomsporteføljen.

“Vi ser meget frem til samarbejdet med ejendomsfonden Commercial Real Estate Denmark og ikke mindst til at påbegynde arbejdet, i samarbejde med Cobblestone, og gengælde tilliden ved at sikre en stabil og profitabel forvaltning af fondens aktiver,” udtaler Daniel Hedemann, vicedirektør hos Rubik Properties.

“Denne forvaltningsaftale er en flot anerkendelse og et bevis på, at Rubik Properties’ internationale forvaltningsprincipper kendetegnet ved interessefællesskab mellem forvalter og kunden, processikkerhed og processtyring, systematisk fokus på performance og radikal transparens vægtes højt hos danske investorer”, udtaler Jacob Smergel-Krog, administrerende direktør hos Rubik Properties.

Bestyrelsesformand Leif Stidsen fra Commercial Real Estate Denmark udtaler i forbindelse med skiftet af forvalter: ”Vi tror i bestyrelsen på, at der fortsat kan skabes yderligere værdier i porteføljen. Det kræver nogle gange, at der kommer nye øjne på ejendommene, og vi har derfor besluttet, at tiden er kommet til at foretage et skifte af forvalter”.

Commercial Real Estate Denmarks ejendomsportefølje gav i 2023 et underskud på 381,3 millioner kr. efter flere år med positiv resultat.
Resultatet afspejler øgede finansielle omkostninger og en væsentlig nedskrivning af ejendommenes værdi på kr. 592,5 millioner kr. Dette til trods for en betydelig stigning i lejeindtægterne.

Planerne for de kommende år omfatter bl.a., en tilpasning af porteføljen gennem frasalg af ikke strategiske ejendomme, udnyttelse af potentielle byggeretter og konvertering af ejendommes anvendelse, samt en årlig 10 procents reduktion af CO2-udledningen.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne