Rødovre Kommune investerer 163 millioner kr. ekstra i skoler og daginstitutioner i de kommende 4 år. Det kommer oven i de 74 millioner kr., som politikerne allerede har besluttet at bruge på at bygge en ny institution ved IrmaByen og på ombygning af eksisterende institutioner i 2018-2020.

Kommunalbestyrelsen i Rødovre har vedtaget budgettet for 2019, og der er store investeringer på vej til især børn og ældre. Budgettet håndterer det store pres på skoler og daginstitutioner, som Rødovre lige nu oplever, fordi tilflytningen til kommunen er historisk stor. Der bliver investeret yderligere 163 millioner kr. i nye skoler og daginstitutioner.

NB! Skolebyggeri vokser markant og i nye former. Konferencen afholdes d. 4. december 2018.

- Nu sætter vi turbo på vores plan for daginstitutioner og skoler. Vi investerer massivt, så der også i de kommende år bliver plads til alle børn, og vi bevarer vores høje standard. Det betyder, at vi løser udfordringen for de næste 4 år, men vi kommer selvfølgelig til at følge udviklingen tæt, så vi hverken bygger for meget eller for lidt, siger borgmester Erik Nielsen.

Rødovre Kommune har gennem de seneste 5 år haft en gennemsnitlig befolkningstilvækst på 500 indbyggere årligt, men væksten er ifølge tal fra Danmarks Statistik tiltagende, og alene i 2017 voksede kommunen med 850 indbyggere. I 1. halvdel af 2018 er Rødovre desuden vokset med 250 indbyggere, hvilket er 27 procent flere end i samme periode i 2017. Dermed bor der nu 39.600 i kommunen.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: Store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

I forvejen har kommunalbestyrelsen har da også besluttet at bruge 74 millioner kr. på at bygge en ny institution ved IrmaByen og ombygge eksisterende institutioner i 2018-2020. De nye investeringer til skoler og daginstitutioner omfatter blandt andet ombygning og udvidelse af Valhøj Skole, Rødovre Skole og Børneinstitutionen Søtorp samt en ny daginstitution i Islev.

Oven i det hele har politikerne besluttet at afsætte 30 millioner kr. fordelt på 2019 og 2020 til en ny musikskole inklusive udearealer.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS