Den almene boligbebyggelse Egeparken afdeling 1 og 2 med 377 boliger i Gladsaxe skal renoveres. Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe udbyder hovedentreprisen på opgaven.

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe er i gang med at forberede renoveringen af boligbebyggelsen Egeparken afdeling 1 og 2 med 337 boliger.

En helhedsplan for projektet er blevet udarbejdet sammen med AI Arkitekter & Ingeniører og entreprenørarbejderne er nu kommet i udbud. Entreprisesummen på 434 millioner kr. står det i udbudsmaterialet.

Ifølge udbudsmaterialet omfatter arbejderne bl.a. nedrivning og sanering, etablering af nye tekniske installationer, nye gulve, renovering af køkken og bad, malerarbejder, nye terrasser/altaner samt nye vinduer og døre ved have og indgang samt facadearbejder. Derudover omfatter arbejdet udvendige i arbejder, herunder tilkobling til fjernvarme, kloakrenovering og belægningsarbejder.

Foruden renoveringen af Egeparken 1 og Egeparken 2 består arbejdet i at opføre et nyt aktivitetshus placeret på boldbanen.

Samtlige boliger i Egeparken omdisponeres for at få større køkken-alrum og bedre tidstypiske rum med blandede funktioner. Der åbnes op for at få gennemlyste boliger og beboerne får åbne altaner. 32 boliger nyindrettes til tilgængelighedsboliger, og 64 mindre boliger bliver lagt sammen til 32 familieboliger som et tiltag for at skabe mere diversitet i beboersammensætningen, skriver AI Arkitekter & Ingeniører på deres hjemmeside.

Egeparken ligger på en yderst støjplaget matrikel, og derfor arbejdes der med støjreducerende tiltag som en del af en helt ny klimaskærm. Gennem projektet har AI haft stort fokus på beboerinddragelse, så beboerne har haft mulighed for at komme med input til projektet.

Med afsæt i AI’s indledende bæredygtighedsscreening af projektet, har bygherre valgt at gå bæredygtigt til værks og ønsker en DGNB-certificeret helhedsplan. Et af de grønne tiltag er solceller med batterilager. Desuden er der udarbejdet en genanvendelsesplan, så materialer og bygningsdele kan genbruges nye steder.

Afdelingen har indvilliget i at indgå i et energidemonstrationsprojekt, der skal undersøge energibesparelserne ved behovsstyret ventilation med intelligent måleudstyr. For at fremme energioptimeringen indgår projektet i en Grøn garanti-aftale med Landsbyggefonden.

Frist for at indgive en ansøgning om deltagelse i udbuddet af hovdentreprisen er den 17. september 2024.

Byggearbejderne påbeyndes ifølge planen i 2025 og forventes afsluttet i 2029.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS