Regeringen vil give Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere flere muligheder for at straffe ejendomsmæglere, der snyder. Det sker på baggrund af anbefalinger fra en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe.

Fremover skal der slås hårdere ned på svindel og snyd i ejendomsmæglerbranchen. Derfor vil regeringen nu starte arbejdet med udarbejdelse af et lovforslag, der giver Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere flere muligheder for at straffe ejendomsmæglere, som snyder kunder.

Det sker på baggrund af en række anbefalinger fra en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe, som erhvervsministeren nedsatte i foråret på baggrund af en række opsigtsvækkende sager i ejendomsbranchen.

- Det er hverken fair over for boligkøbere eller de mange ejendomsmæglere, der overholder reglerne, at de få brodne kar slipper for let afsted med at snyde. Derfor er jeg glad for, at arbejdsgruppen så hurtigt har leveret deres anbefalinger, så vi kan gøre mere for at løse de problemer, vi desværre har set i ejendomsmæglerbranchen. En bolighandel er en stor beslutning og man skal kunne stole på den rådgivning, man får. Derfor vil vi i regeringen gå i gang med at lave et lovforslag, hvor en lang række af arbejdsgruppens anbefalinger bl.a. om gult kort, vil blive fulgt. Det vil sende et klart signal om, at i Danmark driver man virksomhed efter reglerne, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

Arbejdsgruppen anbefaler blandt andet at give nævnet mulighed for at give ejendomsmæglere et gult kort i form af en betinget frakendelse af deres licens. Og så anbefales det, at nævnet fremover skal have lov til at offentliggøre en liste med navne på de ejendomsmæglere og ejendomsformidlingsvirksomheder, der ikke har betalt deres bøder.

- Boligkøberne oplever generelt en professionel service og et højt etisk niveau hos ejendomsmæglerne. Men de få steder, hvor boligkøberen oplever en skidt adfærd, skal det tages alvorligt og der skal handles på det. Derfor er vi glade for at have bidraget til løsningerne i arbejdsgruppen. En bolighandel er en stor begivenhed, hvor der både er følelser, tryghed og mange penge på spil. Derfor er det vigtigste for ejendomsmæglerne, at forbrugerne er trygge i bolighandlen, siger Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning