En borger i Aarhus har henvendt sig til Teknik og Miljø, fordi Æggepakkeriet har fået 14 etager i stedet for de 13 etager, som lokalplanen lagde op til. Nu skal der ændres praksis.

Udviklerne bag Æggepakkeriet på Godsbanen i Aarhus har ifølge Aarhus Stiftstidende fået tilladelse til at bygge i 14 etager i stedet for de 13 etager, der er fastlagt i lokalplanen. Byggeriet holder sig nemlig inden for den maksimale byggehøjde i lokalplanen, og det har således været praksis i forvaltningen, at der gives tilladelse til en ekstra etage, når byggeriet holder sig inden for den maksimalt tilladte bygningshøjde.

Ifølge teknisk rådmand Bünyamin Simsek vil den praksis dog blive ændret, skriver Aarhus Stiftstidende.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

- Det er uhensigtsmæssigt med den hidtidige praksis. Det er antallet af etager, borgerne ser på. Når de så tæller etager og opdager, at der er en mere, end der står i lokalplanen, tænker de naturligvis deres. Borgerne har jo ikke umiddelbart mulighed for at se, om byggeriet er blevet højere, siger rådmanden til avisen.

Facebook undrer udvikler Rune Kilden sig over mediestormen. Dels undrer han sig over, at han ikke har fået mulighed for at komme til orde i debatten, og samtidig påpeger han, at den ekstra etage er tilført af et arkitektonisk hensyn. Samtidig påpeger han, at idet byggehøjden ikke forøges, giver den ekstra etage ikke anledning til ændringer i sol- og skyggeforhold.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter