Både omkostninger og materialer til boligbyggeri er steget væsentligt de seneste år, og flere danskere er begyndt at handle direkte hos fabrikanterne for at spare penge.

Det er blevet væsentligt dyrere at bygge nyt og renovere de seneste år, hvor priserne på både materialer og håndværkere er steget betydeligt.

Tal fra Danmarks statistik viser, at håndværksopgaver overordnet steg med 5,6 procent i 2023 sammenlignet med året før, og samtidig var der en stigning i materialeomkostningerne ved boligbyggeri på 1,4 procent, hvilket er væsentligt højere end den generelle prisudvikling for varer i første omsætningsled business-to-business.

De stigende priser har gjort såkaldt D2C-handel, der står for ’direct to consumer’, populært, og en ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at et stigende antal danskere vælger at handle direkte hos producenten. Knap hver femte svarer, at de foretrækker denne handelsform, og det handler i høj grad om prisen. Fire ud af ti forventer nemlig at opnå en bedre pris ved at handle direkte hos producenterne.

Det stigende ønske om at handle direkte med producenten, mærker man i høj grad hos Sparvinduer, og her er prisbesparelsen klart det, der lokker et større antal kunder til.

– Langt flere har fået øjnene op for at handle direkte hos producenten, og hos os er prisbesparelsen på 30-40 procent, og det gør virkelig forskellen. Vi har i nogle år oplevet fremgang i salget D2C, men det har haft en stor effekt, at materialerne til renovering og byggeri, herunder også døre og vinduer, er blevet så meget højere. Så begynder man som forbruger at undersøge sine muligheder mere nøje, fortæller Thomas Hasse Therkildsen, der er marketingansvarlig hos Sparvinduer.

Når virksomheder kan sælge direkte til forbrugeren til de langt billigere priser, handler det i høj grad om, at man udelader fordyrende mellemled. Hos Sparvinduer betyder det, at det først er, når kunden lægger sin ordre, at varerne bliver sat i produktion.

– Man skal selv sørge for at få målt op, så man får bestilt den rette størrelse. Men når man så får sine vinduer hjem, er der jo ikke nogen, der siger, at man ikke kan hyre en håndværker til at hjælpe end med at sætte dem i – det kommer jo helt an på, hvem man er, og hvor mange tommelfingre man har, siger Thomas Hasse Therkildsen fra Sparvinduer, der desuden har showrooms i hele landet, hvis man ønsker at se varerne fysisk, før man køber.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS