Dansk pensionskasse har forkøbsret til kommunale arealer, mens andre arealer ejes af blandt andet Freja Ejendomme. Foruden mere end 500 boliger skal ny lokalplan give DTU mulighed for at udvide med 10.800 kvm.

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune besluttede den 26. august 2019 at sende et lokalplanforslag for et 200.000 kvm stort areal i den sydøstligste del af erhvervsparken Lautrupgård ved ved DTU i Ballerup i høring.

Efter DTU’s overtagelse af den oprindelige Ingeniørhøjskole har der været ønsker om at udvikle et campusområde med en mere alsidig anvendelse omkring universitetet. Kommuneplanen giver i dag kun mulighed for, at der kan opføres et beskedent antal boliger, men Ballerup Kommune og Freja Ejendomme har sammen med blandt andre Boligfonden DTU arbejdet med at udvikle området gennem de seneste år. Desuden har Ballerup Kommune indgået aftale med PensionDanmark om forkøbsret til kommunens parcel.

- Formålet med de ændrede kommuneplanrammer og en ny lokalplan for området er, at muliggøre, at DTU og området omkring DTU kan udvikles til et campusmiljø, hvor man kan bo og uddanne sig, hvor der er gode rammer for fællesskab, og hvor naturværdierne nærmest Sømosen og størstedelen af områdets karakteristiske beplantningsbælter bliver sikret, sagde formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune, Hella Hardøe Thiedemann på kommunalbestyrelsesmødet.

NB! Skolebyggeri - de bedste løsninger. Kurset afholdes d. 6. november 2019.

Hun oplyste videre, at alt byggeri i området skal opføres med henblik på at blive certificeret med DGNB Guld.

I henhold til lokalplanforslaget kan DTU udvide med 10.800 kvm i 4-6 etager, mens der kan bygges boliger i 2 delområder. I den vestligste del kan der etableres op mod 433 boligenheder, fordelt på 2-3 etagers bygninger, og i den østligste del kan der bygges 83 familieboliger fordelt på rækkehuse i 1-2 etager samt mindre etageejendomme på 3-4 etager. 

Målgruppen for boligerne spænder fra studerende, ph.d’ere, undervisere og andre ansatte på DTU i Lyngby og Ballerup i den vestligste del af området til familier, seniorer og enlige i den østligste del af området.

Området afgrænses mod nord af Registerstien, mod øst af de naturfredede arealer ved Sømosen og mod syd af Lautrupvang samt den vestlige del af Sømoseparken. Mod vest afgrænses området af Datastien og erhvervsejendommen Lautrupvang 1-3 der i dag blandt andet rummer virksomheden Schneider Electric Danmark.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS