Pierre Ejendomme har overtaget den 4.000 kvm store Solar-bygning i Kolding, og vil skabe et fælles samlingssted for IT branchen.

Piere Ejendomme vil skabe et tættere samarbejde mellem Trekantområdets IT-virksomheder på områder via bedre rekruttering, samspil med uddannelsesinstitutioner, administrative services og styring af outsourcing. Og det modtages positivt hos Business Kolding, som er midt i en kortlægning af IT-sektoren. Her har der fra Koldings IT-virksomheder været en stor efterspørgsel på et fysisk sted, hvor virksomhederne kan arbejde tættere sammen.

- Behovet er der, og Solarbygningen er med sin tidligere anvendelse, unikke placering tæt på midtbyen og IT uddannelserne i Campus området en ideel placering for mange af disse IT virksomheder, siger Pierre Legarth, administrerende direktør, Pierre Ejendomme.

Hos Business Kolding oplever de god vækst hos de eksisterende IT-virksomheder, og samtidig er der et spirende lag af nye IT-virksomheder i området.

NB! Kolding investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. februar 2016.

- Det er unikt, at en privat aktør nu tager handsken op. Vi ved fra virksomhederne, at de gerne vil samarbejde noget mere. Erfaringerne fra andre klyngeorganiseringer er, at et fysisk samlingspunkt er ganske vigtigt. Det får vi nu med et IT-hus, og vi vil sammen med IT-aktørerne i de kommende måneder arbejde videre på klyngeorganiseringen, og de services som dette skal indeholde, siger Tommy Langhoff, administrerende direktør, Business Kolding.

Hos brancheforeningen IT Forum er man også positiv stemt over for udsigten til både huset på Haderslevvej og et tættere samarbejde.

- De mange små- og mellemstore IT-virksomheder i Kolding og Trekantområdet kan med fordel arbejde langt tættere sammen for på den måde at styrke deres tiltrækningskraft over for medarbejdere, kunder og leverandører. Et fysisk samlingssted er en vigtig bestanddel i et sådan samarbejde, siger Bo Sejer Frandsen, direktør for IT-forum.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne