Pensionskassen AkademikerPension overtager i en 3-cifret millionhandel 4.470 kvm projekt i Hvalsø, der skal danne rammen om et kommende ekstraordinært bosted for voksne med autisme.

Ny Højtoft er navnet på det kommende bosted til voksne med autisme, der bliver opført i Hvalsø i Lejre Kommune på Midtsjælland. Byggeriet forventes færdigopført i midten af 2024. Nordicals København har bistået køber i forbindelse med handlen.

I forbindelse med projektet har AkademikerPension indgået et partnerskab med Landsforeningen Autisme. Selv kalder AkademikerPension tiltaget ”et nyt ben” i ejendomsstrategien – nemlig ejendomssegmentet, social infrastruktur. Projektet skal drives af Ny Højtoft, som er et organ i Landsforeningen Autisme.

Investeringsmarkedet for botilbud er umodent, hvilket overvejende skyldes, at markedet historisk har været drevet af offentlige eller almennyttige operatører. En ny lovændring i 2018 har gjort det muligt for private operatører at drive private botilbud.

Investeringer for 25 milliarder i plejeboliger. Konferencen afholdes den 10. maj 2023.

I Nordicals København har man fulgt udviklingen i markedet tæt, og ifølge administrerende og partner i Nordicals København Jacob Lund, er det først nu, at aktiviteten i segmentet er begyndt at vise tegn.

– Hvad angår de mere særlige typer af beboelsesejendomme- og projekter har vi primært oplevet aktivitet omkring friplejeboliger, men nu begynder vi at mærke, at flere efterspørger rådgivning vedrørende bosteder til en anden type operatør, siger han.

Ventelisten til Ny Højttoft overstiger allerede antallet af kommende bopladser, hvilket vidner om et mærkbart underudbud af netop bosteder til autister. Derfor forventer man i Nordicals København at se endnu flere fremtidige projekter inden for denne type botilbud til at understøtte den fortsatte store efterspørgsel.

 


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter