Hillerød Kommune er i vækst. Et nyt vandværk skal derfor sikre, at der er nok rent drikkevand i fremtiden.

I april 2023 indgik LM Byg i konsortium med Vand & Teknik en partneringaftale med Hillerød Forsyning om opførelsen af Solrødgård Vandværk i den sydlige del af Hillerød. I marts 2024 kom planen for det nye vandværk på plads, og nu er første spadestik også taget.

Solrødgård Vandværk i Hillerød udvikles og opføres i et partnering-samarbejde mellem totalentreprenør, bygherre og rådgivere, som gør, at parterne arbejder tæt sammen helt fra starten. I første fase færdigudviklede parterne i fællesskab projektet, og først derefter blev vandværkets endelige udformning og anlægspris kendt.

"At projektet er udbudt som et partering-samarbejde er en stor fordel for alle parter, da vi har siddet omkring samme bord og i fællesskab designet det kommende vandværk. Der har fra start været en god og konstruktiv dialog, hvor vi har lyttet til hinanden og bragt hver vores kompetencer og erfaringer i spil. Det er et godt udgangspunkt for nu at komme rigtigt fra start," siger Peter Underlin, administrerende direktør, Hillerød Forsyning.

LM Byg og Vand & Teknik er totalentreprenør på opgaven sammen med rådgiverne Ginnerup Arkitekter, Drias Rådgivende Ingeniører og Ekolab.

"Med partnering-modellen er vi blevet involveret tidligt i processen, og vi har været med til at udvikle, optimere og gøre projektet bygbart, således Hillerød Forsyning får det vandværk, de ønsker sig. Herudover kører vi med åben bog, og det har skabt et godt fundament for vores samarbejde, baseret på gennemsigtighed, ærlighed og tillid. Det er helt klart en samarbejdsmodel, der passer godt til os og de værdier, vi har i LM Byg," udtaler Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i LM Byg.

Projektet har en samlet pris på 166 millioner kr.

Det nye vandværk erstatter Hillerød Forsynings største og ældste vandværk, Frederiksgade Vandværk, der blev opført i 1899 og ikke længere er tidssvarende.

Baggrunden for projektet er den forventede stigning i vandforbruget, som følge af Hillerøds store vækst, herunder bl.a. opførelsen af den nye bydel Favrholm i tilknytning til Nyt Hospital Nordsjælland, der nu er under opførelse. Her skal der på en ca. 3 millioner kvm grund opføres ca. 925.000 etagemeter bolig og erhverv, herunder ca. 3.700 boliger en stadion, skole, kontor, hotel og butikker.

 


Relaterede konferencer

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS