Intelligent styring af gadebelysning, affaldshåndtering og måleraflæsning gør byer og lokalsamfund mere bæredygtige når potentialet i Internet of Things (IoT) udnyttes endnu mere. 

Rygraden i de intelligente byrum er det netværk, der sørger for al den trådløse kommunikation og IoT-infrastrukturvirksomheden Cibicom og den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE har indgået et partnerskab, der skal sikre en endnu bedre infrastruktur.

Partnerskabet betyder, at SEAS-NVE får adgang til Cibicoms landsdækkende IoT-netværk samtidig med, at SEAS-NVEs nuværende IoT-netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur, ligesom Cibicom vil drive og udbygge den samlede netværksløsning.

- Vi leverer allerede en række løsninger inden for intelligent lysstyring, men nu kan vi levere dem bedre og hurtigere ligesom vi bedre bliver i stand til at udvikle nye løsninger, når vi har infrastrukturen på plads, fortæller entreprisedirektør i SEAS-NVE, Henrik Wej Petersen.

NB! Genanvendelse - byggematerialer. Konferencen afholdes d. 12. november 2019.

- Kombinationen af vores ekspertise inden for produktudvikling af løsning og Cibicoms lange erfaring med at drive og optimere et netværk, har vi sammen skabt et rigtig godt fundament for løsninger, der gavner både den enkelte forbruger og samfundet i det hele taget, uddyber han.

Partnerskaber er den første af sin slags i Danmark, men hos Cibicom forventer administrerende direktør Martin Løbel flere af den slags i fremtiden.

- Partnerskabet med SEAS-NVE betyder, at vi nu i fællesskab, kan sætte yderligere fart på udrulningen af IoT-netværk og Smart City løsninger. Derfor er aftalen også en vigtig brik i bestræbelserne på at understøtte dagens klimadagsorden og digitaliseringen af samfundet, siger han og beretter om stor interesse fra offentlige og private organisationer, der ønsker at anvende Cibicoms åbne, landsdækkende LoRaWAN-baserede IoT infrastruktur.

Når gadelamper, affaldsspande og små sensorer skal opsamle data til de intelligente løsninger, skal data sendes over store afstande. IoT-netværk, der benytter LoRaWAN-teknologien, fungerer ved at sende bittesmå datapakker via radiosignaler.

I modsætning til andre IoT-standarder, er LoRaWAN standarden en åben, fuldt krypteret og global standard, der giver lang batterilevetid i sensorerne og som kan kommunikere begge veje.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND