Folketinget vedtog den 9. juni 2022 en revideret udbudslov, hvor størstedelen af ændringerne træder i kraft i dag, fredag 1. juli 2022. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udgivet en kort vejledning om ændringerne.

Den reviderede udbudslov er i dag trådt i kraft, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Offentlige ordregivere skal fremover for visse kontrakter kræve af deres leverandører, at de benytter lærlinge. Reglerne om udelukkelse af ordregivere, der ønsker at byde på en opgave, strammes, og små og mellemstore virksomheders muligheder for at levere til den offentlige sektor styrkes.

Der er også indført ændringer i reglerne for, hvornår ordregivere kan udelukke virksomheder fra udbud. Nogle af ændringerne i loven er desuden gennemført med henblik på at styrke små og mellemstore virksomheders adgang til offentlige udbud.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udgivet en kort vejledning om ændringerne i udbudsloven. Efter sommerferien har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen desuden inviteret til en række dialogmøder om ændringerne af loven i København, Odense og Aarhus.

Udbudsloven er ændret på baggrund af en omfattende evaluering, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har stået for, lige som styrelsen har haft ansvaret for det øvrige lovforberedende arbejde. Lovforslaget var i offentlig høring i foråret 2022.

Læs udbudsloven her.

Læs mere om ændringerne i udbudsloven her.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse