Den 3.500 kvm store skøjtehal mellem Øgadekvarteret og Vejgård i Aalborg har ligget ubrugt hen siden 2007, hvor Gigantium i Aalborg Øst blev taget i brug. Trods flere forsøg er grunden endnu ikke blevet udviklet, men nu gøres et nyt forsøg.

I februar 2007 solgte Aalborg Kommune den 5.000 kvm store grund med den nedlagte skøjtehal på hjørnet af Samsøgade og Bernstorffsgade til Ungbo Danmark for 8 millioner kr. Et nyt udkast til en lokalplan for grunden sendes nu i høring. Det besluttede byrådet i Aalborg den 13. februar 2017.

- Nu arbejder vi med et projekt i 4 etager ned mod Østre Allé og med tæt/lav bebyggelse op mod Bernstorffsgade, hvilket er med til at sikre udsigtsforholdene for beboerne i Bernstorffsgade, sagde rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 8. marts 2017.

I det nye forslag gives der mulighed for at 3.800 kvm etagebyggeri, der skal opføres som en stokbebyggelse, som skal tilpasses Øgadekvarterets karrebebyggelse nord for Østre Alle.

Mod Bernstorffsgade kan der opføres 650 kvm tæt/lav boligbebyggelse, som refererer til Vejgårds villakvarter. Den tæt/lave boligbebyggelse må opføres som en sammenhængende række/kædehusbebyggelse, dobbelthuse eller som enkeltstående mindre fritliggende boliger på små grunde.

På byrådsmødet skulle en 177.000 kvm stor udvidelse af Aalborgs bymidteafgrænsningen for detailhandel også have været behandlet, men beslutningen blev udskudt. Det gjorde også behandlingen af en lokalplan for omdannelse af Spritfabrikken.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens