A. Enggaard kan snart for alvor komme i gang med saneringen af den nordlige del af City Vest i Aarhus, når Normal som planlagt flytter i begyndelsen af august 2024.

Udviklingen gennem de seneste år har vist, at tiden er løbet fra City Vest som et stort regionalt center, og det er årsagen til, at entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard gerne vil foretage ændringer, der vil gøre centret mindre.

I starten af efteråret 2024 tager A. Enggaard fat på saneringen af den nordlige del af City Vest, når Normal som planlagt lukker sin butik. Normal har ligget isoleret fra de andre butikker, så som del af renoveringen giver det mening at lukke butikken i City Vest.

- Vi har haft en god dialog med Normal, som lukker den 3. august og dermed gør plads til ombygningen af den nordlige del af City Vest. Det er mit indtryk, at Normal har været glade for deres butik i City Vest og ser med interesse på det nye center, som vi er i gang med at skabe. Jeg håber derfor, at det bliver et farvel og på gensyn til Normal, siger projektudvikler Lars Thesmer Sørensen fra A. Enggaard.

Normal udelukker ikke, at butikken vender tilbage.

Positiv udvikling hos centrets butikker

Formålet med at samle butikkerne omkring torvet ved Lidl var især at mindske afstanden mellem butikkerne og dermed gøre det lettere for kunderne at foretage deres indkøb, hvis de ville handle i flere butikker.

- Der er ingen tvivl om, at de seneste par år har været forholdsvis turbulente i City Vest, men nu har halvdelen af de tilbageværende 8 butikker en omsætning, der ligger højere end sidste år. Det er en glædelig udvikling, der bekræfter, at beboerne i Brabrand og Gellerup har fået fokus på at støtte de lokale handelsmuligheder. Det er altafgørende, når vi skal tiltrække detail- og dagligvarebutikker til fremtidens
bydelscenter for Aarhus Vest, siger Lars Thesmer Sørensen.

Han hæfter sig ved, at kundegrundlaget stiger i de kommende år i forbindelse med omdannelsen af Gellerup, hvor der allerede er opført mange nye boliger målrettet unge, familier og seniorer. Der bliver bygget flere hundrede nye boliger i Gellerup – for eksempel kommer det nye Karen Blixen Kvarteret til at rumme over 200 rækkehuse og 350 nyopførte lejligheder.

- Lige nu er vi på det laveste antal beboere, som vi kommer til at se i Gellerup, så der er ingen tvivl om, at det nye bydelscenter for hele Aarhus Vest får et kundegrundlag, der vokser betydeligt. Vi er overbeviste om, at det vil være attraktivt at åbne nye butikker i centret, siger Lars Thesmer Sørensen.

Det nye bydelscenter bliver væsentligt mindre og kommer til at rumme to dagligvarebutikker samt 2.000-3.000 kvm til butikker, cafeer og restauranter, og at centret bliver indviet i slutningen af 2025 eller begyndelsen af 2026.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032