Tirsdag den 13. april 2021 blev der taget første spadestik til de 198 almene boliger, der skal opføres lige ved Vinge Station. De første nye beboere ventes at kunne flytte ind i 2022.

Det var lidt mere end et almindeligt spadestik, der blev taget tirsdag den 13. april på en byggegrund lige syd for Vinge Station. Det blev nemlig taget med en gravemaskine ført af borgmester John Schmidt Andersen (V).

Dermed er det officielt markeret, at der her på grunden – samt på et par tilstødende parceller - skal opføres i alt 198 almene boliger af boligselskabet Rosenvænget med Domea som forretningsfører.

- Ambitionen for Boligselskabet Rosenvænget, Domea.dk og arkitekterne Mangor & Nagel er at skabe moderne almene boliger, som bidrager med mangfoldighed, gode muligheder for fællesskab og udearealer, som inviterer til liv mellem husene, siger Karsten Pedersen, der er projektudviklingschef hos Domea.dk.

Kollektive boformer: Bofællesskaber og seniorbofællesskaber. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

Byggeriet vil bestå af et 8 etagers og et 10 etagers hus, boliger i 4-6 etager, rækkehuse i 2 plan samt et parkeringshus. Boligerne bliver opført i 3 boliggrupper alle med tilknytning til et centralt og rekreativt område - Æblehaven.

De 198 boliger vil blive fordelt på 63 2-værelsesboliger, 90 3-værelsesboliger og 45 4-værelsesboliger samt et fælleslokale på i alt 284 kvm. En typisk bolig på 85 kvm vil koste mellem 7.615 - 7.905 kr. i månedlig husleje uden forbrug.

Almene boliger: store projekter. Konferencen afholdes den 11. maj 2021.

Udover etableringen af de almene boliger ved Vinge Station besluttede Frederikssund Byråd i februar 2021 at tage imod købstilbud på yderligere 4 storparceller i Vinge. Det betyder, at Vinge i den kommende til kan byde velkommen til investorerne Fabulas, Bærebo samt Innovater.

De 3 investorer vil etablere i alt omkring 200 boliger dels som andelsboliger i området vest for Deltavej og dels som lejligheder lige syd for Vinge Station. Projektet ved Vinge Station indeholder endvidere en dagligvarebutik.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND