Niras er kommet med 10 forslag til at sikre Køge mod oversvømmelser, som vil koste 3-5 milliarder. Nu går arbejdet i gang efter Niras har vundet den endelige rådgivningsopgave.

Køge Bugt er udpeget af Staten som risikoområde for oversvømmelse i henhold til EU’s oversvømmelsesdirektiv.

Derfor har Køge Kommune iværksat et kystbeskyttelsesprojekt – Køge Dige - som skal beskytte Køge Kommunes kystnære byområder mod oversvømmelser fra havet.

NIRAS har sammen med LYTT Architecture vundet udbuddet for kystbeskyttelsesprojektet Køge Dige, der skal beskytte 19.000 borgere i kystnære byområder.

Køge Dige omfatter beskyttelse af 11 km kystlinje, og beskyttelsen skal udføres med diger, mure, skots og mobileløsninger.

Der er udarbejdet et dispositionsforslag for projektet på baggrund af forskellige analyser af historiske hændelser, højdekort, prognoser for fremtidige klimaændringer og kortlægning af interesser og værdier, som ønskes beskyttet.

Baggrund

NIRAS har i forvejen været med til at påbegynde hele arbejdet, der danner grundlaget for Køge Dige:

I 2015 udarbejdede NIRAS’ eksperter Idéprojektet for Køge Kommune med 10 forskellige løsninger, der førte videre til dispositionsfasen med en tidlig version af den højvandsbeskyttelse, som nu skal finjusteres og bygges. 

Hvis Køge området rammes af oversvømmelser i stil med den store stormflod fra 1872, anslår man, at det ville kunne medføre skader for 3-5 milliarder, hvis Køge Dige ikke opføres.

 


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS