MT Højgaard Holding har solgt det portugisiske entreprenørselskab Seth til en angolansk investor.

Den 25. oktober 2023 indgik MT Højgaard Holding en aftale om at sælge 60 procent-ejerandelen i det portugisiske selskab Soc. de Empreitadas e Trabalhos Hidráulicos, Seth.

Salget var betinget af godkendelser fra konkurrencemyndighederne i bl.a. Angola. Alle myndighedsgodkendelser er opnået, og køber har stillet garanti for den udestående del af betalingen. Det fremgår af et selskabsmeddelelse fra MT Højgaard.

Salget følger af MT Højgaard Holdings beslutning om at afvikle de internationale aktiviteter og fokusere på den velindtjenende, voksende danske kerneforretning med de 100 procent ejede forretningsenheder MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen og MT Højgaard Property Development, fremgår det videre fra selskabsmeddelelsen.

Nettoprovenuet fra salget er 56 millioner kr., som dels er betaling for aktierne i Seth og dels er indfrielse af lån, som MT Højgaard Holding havde stillet til rådighed for virksomheden.

Salget påvirker ikke MT Højgaard Holdings forventninger til driftsresultatet i 2024, da Seth og de øvrige internationale aktiviteter rapporteres som ophørende aktiviteter.

Seth har hovedsæde i Portugal og udfører bygge- og anlægsaktiviteter i flere afrikanske lande og Portugal. Køber af virksomheden er den angolanske entreprenørkoncern Griner Engenharia.

”Vi er glade for, at vi sammen med vores mangeårige medejere af virksomheden har fundet en ny, langsigtet ejer af Seth. Med salget tager vi næste skridt i den kontrollerede afvikling af aktiviteterne i MT Højgaard International, og vi kan nu koncentrere os om at finde fornuftige løsninger for de sidste aktiviteter i Grønland,” siger koncernchef Steffen Baungaard fra MT Højgaard Holding.


Relaterede konferencer

Fra 1. januar: Nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS