Nye tal tyder på, at sommerhusmarkedet har toppet og er på vej ned igen. Men priserne er stadig 4.000 kr. højere nu per kvm end ved pandemiens start i 2020.

Sommerhuse er blevet revet væk under især coronapandemiens første fase, og siden nedlukningen i marts 2020 er priserne stort set kun gået en vej. Men de seneste tal fra Boligsiden.dk tyder på, at den udvikling efter mere end 1,5 år er ved at vende.

Fra august til september 2021 er den gennemsnitlige kvm-pris nemlig faldet med 400 kr., hvilket er det største prisfald siden marts 2020. Kvm-prisen ligger aktuelt på 21.378 kr.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate, som har set nærmere på udviklingen, er den hverken overraskende eller bekymrende.

- Den udvikling, vi har set på sommerhusmarkedet under pandemien, kunne ingen have forudsagt. Salget og prisstigningerne har ikke været set tidligere, men den slags trends må før eller siden ende, og med en kombination af et marked, der er mættet og en forestående vinter, kommer det ikke som en overraskelse, at vi ser et signifikant prisfald nu, ser Thomas Hovgaard, der er Estates presseansvarlige.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Sommerhussælgere skal dog ikke være bekymrede, lyder vurderingen.

- Selvom priserne har taget et større fald, er de stadig historisk høje. Så de fleste sommerhussælgere vil stadig sælge til en pris, der er en del højere end, hvad de i sin tid betalte, da de købte deres sommerhus. Og selvom priserne falder yderligere hen over vinteren, vil priserne stadig ligge pænt over niveauet ved pandemiens start, som var 4.000 kr. lavere per kvm, siger Thomas Hovgaard.

Har man derimod købt sommerhus i 2020, og har man fortrudt allerede, vil han ikke afvise, at det kan blive uden værdistigning.

- Det varierer meget fra sommerhusområde til sommerhusområde, hvordan efterspørgslen er og udvikler sig, så er man i tvivl, er det vores bedste råd, at man taler med de lokale eksperter, ejendomsmæglerne om, hvilke muligheder man har, hvis man ikke længere får brugt sit sommerhus, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS