Nordicals Odense har netop forestået salget af en større lager-/logistikportefølje på 18.000 kvm. beliggende i Højme i det sydvestlige Odense. Ejendommene er blevet solgt til en paneuropæisk investor for 61,5 millioner kr.

En større ejendomshandel på Fyn er netop gået igennem, og 3 større, fuldt udlejede lager-/logistikejendomme har skiftet hænder. Det er selskabet Højme K/S, der har solgt deres portefølje. Ejendommene, - å henholdsvis Holkebjergvej 54, Holkebjergvej 66-74 og Højmevej 35, er blevet solgt i en off-market transaktion.

Ifølge Tingbogen er ejendommene blevet solgt for 61,5 millioner kr. til selskabet United Denmark 2021 Propco K/S.

- Lager-, logistik- og produktionsejendomme er en yderst eftertragtet "vare", som stort set alle erhvervsmæglere rundt om i landet må kigge langt efter. Der er ganske enkelt i øjeblikket flere købere end sælgere af gode, fleksible samt nutidige ejendomme med motorvejsnær placering, udtaler erhvervsmægler Jens Mårtensen fra Nordicals Odense.

Ejendomsporteføljen er beliggende tæt på den Fynske Motorvej i et udbygget erhvervsområde med flere større velanerkendte virksomheder son Micro Matic, Gasa, DSV og Alex Andersen Ølund A/S.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

Tal fra Ejendomstorvet viser, at antallet af ledige lager-/logistikfaciliteter i 2021 er faldet med 26 procent og samtidig er antallet af søgninger i selvsamme kategori steget. For Jens Mårtensen fra Nordicals Odense er der flere løsningsparametre – et af dem er spekulativt byggeri.

- Hvis vi kigger rundt i landet, bliver der bygget spekulativt boligbyggeri for mange milliarder kr., fordi investorerne tror på, at der vil være lejere til de mange boliger. Spørger du en investor, om han vil bygge spekulativt lager-/logistik, er svaret mere afventende. Det er svært at få nogen til at bygge denne type ejendomme på trods af, at vi har flere potentielle lejere. Problemet er, at robotvirksomheder og andre tech-virksomheder ikke kan vente 2 år på, at byggeriet står færdigt, hvorfor det er nødvendigt, at flere investorer tør tage chancen og bygge nogle nye, moderne lager-/logistikfaciliteter – så skal vi nok få det lejet ud, hvis markedet fortsætter med at være, som det er nu, siger Jens Mårtensen.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS