Bestyrelsen i Lærernes Pension ser ikke et problem i, at der skal være 15 procent almennyttige boliger i Bindesbøll Byen ved Risskov i Aarhus. Man ærgrer sig dog over ændrede præmisser på bagkant af aftalen.

Et konsortium bestående af totalentreprenør- og udviklingsselskabet KPC, Arkitema Architects og investorerne PKA og Lærernes Pension står bag den nye bydel Bindesbøll Byen. Med planlovsændringerne i hånden, har Aarhus Kommune fremsat krav om, at der opføres almene boliger i bydelen.

- Når vi foretager en investering på mere end 1,5 milliard kr. er vi selvfølgelig ikke begejstret, når præmisserne ændrer sig, efter at vi har lukket aftalen. Men når det er sagt, så synes vi, at det er fint, at en bredere målgruppe får mulighed for at bo i Bindesbøll Byen, siger bestyrelsesformanden for Lærernes Pension, Anders Bondo Christensen.

NB! Det Nye Bygningsreglement BR15 (Jylland). Seminaret afholdes d. 3. juni 2015.

Lærernes Pension regner med at bygge omkring 600 lejeboliger. Langt størsteparten vil være lejelejligheder på mellem 2 og 4 værelser – i gennemsnit på 95 kvm. Derudover opføres et mindre antal rækkehuse, som også bliver lejeboliger.

Byggerierne henvender sig ifølge Lærernes Pension typisk til lejere med mellemindkomster. I lignende byggerier bor der i dag mellem 15 og 20 procent, der er medlem af Lærernes Pension.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse