I 59 af de danske kommuner ligger den gennemsnitlige kvm-pris på huse nu på den øvre side af 10.000 kr., viser tal fra Boligsidens Markedsindeks for juni måned. For 5 år siden var antallet 43.

Antallet af kommuner, hvor husene sælges til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på mere end 10.000 kr., er stigende. I juni måned nåede andelen op på 60 procent, hvilket svarer til 59 kommuner. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Til sammenligning lød andelen på 44 procent for fem år siden. Det betyder, at kommuner som eksempelvis Holstebro, Horsens, Randers, Slagelse, Holbæk og Middelfart har krydset grænsen på 10.000 kr. per kvm.

Generelt har både top- og bundkommunerne fået et markant prisløft. Og ser vi på kommunerne med de absolut laveste priser er antallet med gennemsnitlige kvm-priser på under 7.000 kr. halveret på 5 år.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

- Hele boligmarkedet har fået et mærkbart løft henover de seneste år. Der er mange parametre at måle aktiviteten på, men salgspriserne er den primære indikator for, hvor godt det går. Og lige præcis derfor er den positive prisudvikling på markedet for villaer og rækkehuse i områder, hvor niveauet har været lavt, et signal om, at hele markedet nyder godt af den lave rente og det økonomiske opsving, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Større forskel mellem top og bund
I det øvre prisspænd er der ligeledes sket et løft med Gentofte Kommune som spydspids. Her er den gennemsnitlige kvm-pris steget mere end 10.000 kr. på 5 år, hvilket betyder, at køberne i juni måned i gennemsnit betalte 45.083 kr. per kvm i den nordsjællandske velhaverkommune.

- Kommunerne i toppen har i kr. og ører oplevet det største prisløft. Det betyder også, at der på 5 år er kommet en større afstand mellem top og bund. I 2014 lød forskellen på 32.785 kr., mens den i dag er 41.266 kr. Vi ser dog, at prisudviklingen i nogle af de dyreste kommuner flader ud, mens mange kommuner i den nedre halvdel oplever stigninger. Det betyder dog ikke, at vi nogensinde kommer i nærheden af en udligning, siger Birgit Daetz.

I juni udgjorde de dyrere kommuner med kvm-priser på over 20.000 kr. knap 1/3 af husmarkedet. Tilbage i juni 2014 lød andelen på 12 procent.

Øvrige nøgletal

 


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS