KPC har siden 2000 ejet Slagterigrunden i Vejle, og selskabet har nu fået sat gang i den politiske proces, der skal bane vejen for byggeriet af 60 boliger i 2 byggerier på henholdsvis 14 og 9 etager.

Med en gennemsnitlig kvm-pris på 19.300 kr. er Vejle ifølge Boliga den 4. dyreste kommune i Jylland, hvad angår prisen på ejerlejligheder.

Samtidig er kommunen blandt landets hurtigste voksende med en årlig befolkningstilvækst på 1.000 indbyggere. Der er da også gang i boligbyggeriet i byen, og nu kan endnu et stort byggeri være på vej på Havneparken 5. Det er KPC, der vil opføre 7.000 kvm boliger på grunden, som selskabet har ejet siden 2000.

- Der er gang i boligmarkedet igen, og vi har fået en henvendelse fra ejendomsmægleren, som har fået os til at sætte gang i projektet igen, siger Peter Poulsen, direktør i KPC Herning/København.

KPC har nu sendt en ansøgning til Vejle Kommune om dispensation til at kunne opføre boligerne i en blok på 14 etager med en højde på 44 meter, og en blok på 9 etager med en højde på 29 meter på den tidligere slagterigrund, der er omkranset af Danmarksgade, Sjællandsgade, Toldbodvej og Havnegade.

NB! Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling. Seminaret afholdes d. 8. marts 2016.

I den gældende lokalplan for grunden er der mulighed for i byggefelt 1 at opføre bebyggelse i 4 etager med en højde på 17 meter, i byggefelt 2 at opføre bebyggelse i 6 etager med en højde på 24 meter, og i byggefelt 3 at opføre bebyggelse i 10 etager med en højde på 36 meter.

Blokken på 14 etager placeres i byggefelt 1 og 3, og afviger således med 4 etager og ­20 meter, og blokken på 9 etager placeres i byggefelt 2 og afviger med 3 etager og 5 meter. Teknisk Udvalg skal derfor tage stilling til byggeønskerne på et møde den 23. februar 2016. Hvis der gives grønt lys på udvalgsmødet, skal projektet i nabohøring.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter