Keld & Johs i Saltum har fundet en succesfuld niche, hvor de opfører arkitekttegnede sommerhuse i helt op til 2-cifrede millionbeløb. Kunderne er både nordjyder og pengestærke forretningsfolk fra ind- og udland. Samtidig har byggefirmaet netop købt teknologivirksomheden M-Tec Trackunits tidligere hovedkvarter i Pandrup.

Byggefirmaet Keld & Johs har succes med at opføre luksussommerhuse i Blokhus-området. At byggefirmaet opfører sommerhuse, er det intet nyt i. Det har de efterhånden gjort i 40 år. Kunderne har imidlertid ændret sig til ikke kun at tælle nordjyder, men også pengestærke forretningsfolk fra ind- og udland, der ønsker individuelle luksusbyggerier.

- De udenbys kunder er typisk midaldrende forretningsfolk eller læger fra Aalborg, Aarhus eller København, der har set verden, men nu søger tilbage mod nogle klassiske værdier. Der er uro i verden og trygt i Danmark, og derfor vil de også gerne investere deres formue i fast ejendom her, forklarer indehaver Peter Christensen fra Keld & Johs.

Derudover bygger virksomheden også for udenlandsdanskere, nordmænd og tyskere. Fælles for den nye kundetype er ønsket om et individuelt og personligt byggeri, der ikke findes magen til på nabovejen. Derudover har de fokus på kvalitet og vælger nogle eksklusive løsninger.

NB! Butiksmarkedet i Aalborg 2018-2028. Konferencen afholdes d. 18. januar 2018.

- I det sidste hus, vi afleverede, blev der med montering brugt en million kroner på køkken og skabe i alle rum, fortæller Peter Christensen.

De fleste af køberne til luksussommerhusene kommer på referencer fra tidligere kunder. Ifølge Peter Christensen skyldes anbefalingerne blandt andet, at byggefirmaet kun handler med folk, de har kemi med.

- Her kan du ikke få en pris på et sommerhus ved at maile materialet fra arkitekten til os. Vi afprøver altid på et indledende møde, om der er kemi og en fælles forståelse, for ellers bliver det ikke godt, forklarer Peter Christensen.

Derudover kobler han ret hurtigt i processen en erfaren tømrersvend på byggeopgaven.

- Vi sælger ikke et projekt, men et hus med en tømrer. Allerede fra et af de første møder kommer der en svend med, og så tager han meget at dialogen med kunden under byggeriet. De stoler jo på en mand med 30 års erfaring. Ofte så meget at de kommer her til byggemøderne og refererer til, hvad svenden siger, forklarer Peter Christensen.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Peter Christensen overtager til årsskiftet det fulde ejerskab over Keld & Johs, hvor partner Keld Kristensen samtidig træder ud af firmaet. Et glidende generationsskifte siden 2011 hvor virksomheden er vokset fra 20 til 30 mand og omsætningen er hævet fra tidligere 20-25 millioner kr. årligt til 35 millioner kr. i regnskabsåret 2016.

Samtidig har byggefirmaet netop købt teknologivirksomheden M-Tec Trackunits tidligere hovedkvarter i Pandrup. En markant bygning der med 1.800 kvm er over en fordobling af kapaciteten. Her skal der blandt andet være showroom, så de kvalitetsbevidste sommerhuskunder kan se og føle på, hvad de får for pengene.

- Vi må endelig ikke vækste for hurtigt, men vi er nået op på max kapacitet i vores nuværende bygninger, hvor vi ikke kan bygge mere til, forklarer Peter Christensen, der forventer, at Keld & Johs flytter ind i de nye bygninger i slutningen af 2017.

Det er Nybolig Erhverv Aalborg, der har formidlet salget af domicilejendommen, der er indrettet med 1.288 kvm produktions- og lagerafsnit og 534 kvm kontorafsnit. Ejendommen ligger på 10.924 kvm stort grundareal med gode tilbygningsmuligheder.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.