Jorton kom ud af 2022 med et skuffende resultat på blot 7,7 millioner kr. Aktivitetsniveauet er dog rekordhøjt.

2022 har været et specielt år for hele byggebranchen og med flere udfordringer end forventet. Da man trådte ind i året, var det med en del optimisme. Pandemien var overstået og alle så frem til en mere ”normaliseret” hverdag i byggeriet. Men krigen og pandemiens følgevirkninger skabte nye udfordringer, og disse har sammen med ærgerlige nedskrivninger påvirket Jortons resultat for 2022, der trods sorte tal, skuffer direktøren.

- Vi har ikke været forskånet det uvejr, som har raset over byggebranchen. Særlig de stigende materialepriser ramte os og gjort et indhug i vores indtjening. Mange samarbejdspartnere har også søgt at polstre sig i disse usikre tider, hvor de daglige konkurser har påvirket alle. Markedet har mildest talt været præget af nervøsitet gennem hele året, fortæller Allan Harbo, administrerende direktør i Jorton.

Træbyggeri

- Vi må konstatere, at en konkurs ved en leverandør tilbage i 2021 også har trukket sine spor i 2022. Konkursen har forårsaget en sammenpresset tidsplan, idet Jorton har været fast besluttet på at aflevere byggeriet til den aftalte tid. Det har resulteret i ekstra omkostninger til forcering og ændring af arbejdsgange, uddyber han.

2022 blev igen et år, hvor den positive udvikling i aktivitetsniveauet fra tidligere år fortsatte hos Jorton og omsætningen nåede 1,426 milliarder kr., hvilket svarer til en vækst på 14 procent i forhold til 2021.

- Vi er godt tilfredse med aktivitetsniveauet og vi ser ind i et 2023 og 2024 med mange gode opgaver i vores pipeline. Faldet i det endelige resultat, som i 2022 nåede 7,7 millioner kr. er vi naturligvis ikke tilfredse med, men Jorton er fortsat en sund virksomhed og vi er optimistiske for fremtiden, hvilket igen understøttes af en historisk flot ordrebeholdning og en stærk egenkapital, forklarer Allan Harbo.

Sølvkysten på Amager: Nye store projekter

Selskabets ordrebeholdning udgør ved indgangen til 2023 i alt 2,23 milliarder kr., hvilket er en stigning på 38 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Af den samlede ordrebeholdning er 1,34 milliarder kr. til udførelse i 2023, hvilket er en stigning på 230 milliarder kr., svarende til en vækst på 20 procent i forhold til samme tidspunkt i 2022, hvor ordrebeholdningen var på 1,11 milliarder kr.

Ledelsens forventning til aktivitetsniveauet for 2023 ligger i størrelsesorden 1,5 milliarder kr. og et positivt resultat på 35 millioner kr.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS