Stor efterspørgsel fra især udenlandske, midlertidige tilflyttere til København har fået Charlottehaven til at investere 150 millioner kr. i et 16 etagers tårn med hotellejligheder tæt på Nordhavn Station. Byggeriet er tegnet af Lundgaard & Tranberg.

CG Jensen har med Cowi som ingeniør og Julie Kierkegaard som landskabsarkitekt allerede stukket spaden i jorden til det 3.150 kvm store byggeri, som Lundgaard & Tranberg Arkitekter har sat stregerne til.

Via selskabet H.S. Kryolitentreprise har projektet Harald Simonsens Ejendomskontor som bygherre. De 37 hotellejligheder har været på tegnebrættet siden 2011, men først nu er byggeriet sat i gang. Charlottehaven oplever nemlig stærkt stigende efterspørgsel efter hotellejlighederne.

NB! Hotel-udvikling i København 2016-2025. Konferencen afholdes d. 25. februar 2016.

- Ja, det gør vi, og det er derfor vi bygger. Vi har en enorm efterspørgsel på vores eksisterende hotellejligheder, og jeg ved, at vores kolleger i branchen, som også har hotellejligheder, har meget travlt. Du får jo en lejlighed, der er dobbelt så stor som et hotelværelse til samme pris som et hotelværelse, siger Managing Director i Charlottehaven, Lars Pontoppidan.

- Det er expats, der kommer til Danmark for at arbejde her i en periode, som i stedet for at bo på et traditionelt hotelværelse kommer til at bo i en hotellejlighed, der er fuldt møbleret med køkken og bad. Dermed har man privatlivets bekvemmeligheder på et hotelværelse, uddyber han.

Den nye bebyggelse på Hjørringgade 35 er udformet som et byhus i 5 etager med facade i gadelinjen. Over dette og tilbagetrukket fra gaden rejser tårnbygningen sig i 16 etager med en terrasse på taget. Bygningens opvarmning og forbrug er primært baseret på udnyttelse af geotermisk energi via boringer 180 meter ned i undergrunden.

Charlottehaven tilbyder i forvejen både 2-værelses hotellejligheder, familielejligheder og store penthouselejligheder med havudsigt, og det velkendte koncept tænkes videreført i den nye bebyggelse, som vil stå klar til brug i slutningen af 2017.

NB! Kontorhotel - projekter og udvikling. Konferencen afholdes d. 10. februar 2016.

- Det bliver et koncept lignende det, som vi allerede har i dag. Det bliver hotellejligheder med egen reception og loungeområde, og så bliver det 100 procent CO2-neutralt med blandt andet jordvarme, siger Lars Pontoppidan.

I slutningen af 1980’erne købte Finn Simonsen Kryolitgrunden på Østerbro. Det første byggeri, der blev opført på grunden, var Tietgens Have, som gennem mange år blandt andet har huset Skat. 10 år senere fortsatte udnyttelsen af grunden, da Lundgaard & Tranberg tegnede de 178 lejligheder, som fik navnet Charlottehaven.

Finn Simonsens farfar, Harald Simonsen, stod i øvrigt bag en lang række københavnske byggerier tilbage i 1930’erne og 40’erne. Finn Harald Simonsen har blandt andet stået bag byggerierne af Hostrups Have, Axel Møllers Have og Lindevangsgården på Frederiksberg, Svanemøllegården, Ulfsgård og Ringkøbinggården på Østerbro samt Allerød Have og ABC Huset.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND