Den godt 130 kvm store villa fra 1.890 ligger på en knap 2.000 kvm stor grund og blev sat til salg for 11 dage siden.

Danmarks billigste hus lige nu er en 131 kvm stor villa fra 1890. Huset ligger i den sønderjyske vestkystby Skærbæk og er udbudt til salg for 85.000 kr.

Det svarer til lige godt 650 kr. per kvm for huset, der ifølge salgsopstillingen fra ejendomsmæglerfirmaet Frank Lauritzen trænger til en totalrenovering.

Prisen er noget lavere end, hvad husene normalt bliver handlet til i området - og det er selvom, Tønder Kommune er indehaver af landets næstbilligste kvm-priser. Kommunens huskøbere har nemlig i gennemsnit givet lige over 5.000 kr. per kvm, viser tal fra Boliga.dk, som har beregnet de gennemsnitlige salgs-kvm-priser på solgte villaer og rækkehuse i 1. halvår 2019 fordelt på kommuner.

På skalaen over landets billigste huspriser, er det kun Lolland Kommune, der overgår Tønder. Her lød den gennemsnitlige salgs-kvm-pris på nær 4.000 kr.

HORSENS: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2020.

Skulle huset i Skærbæk gå hen og blive handlet til udbudsprisen på 85.000 kr., er det ikke det billigste hussalg i år.

Tidligere på året blev der udbudt og handlet et endnu billigere hus; i Lyngs, der ligger på Thyholm i Midtjylland. Her lød udbudsprisen på 75.000 kr. for det 70 kvm store hus. Det var også den pris, som hammerslaget lød på, blot en uge efter at boligen kom til salg. Her kunne de nye købere altså overtage huset for bare 1.000 kr. per kvm.

Også på Fyn har der i år været et hus, der blev handlet til samme pris. Ejendommen blev sat ned i pris af flere omgange - indtil det til sidste var til salg for 75.000 kr. Og dermed blev det 80 kvm store hus i landsbyen Flemløse altså solgt til en yderst beskeden kvm-pris på lige omkring 900 kr.

Se Danmarks billigste hus her.

 


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked